Hirdetés

Fotó: Blikk/Pozsonyi Zita


A néhai Pécsi Ildikó számára különleges menedéket jelentő gödöllői kertje, amely a színésznő 2020-as halálát követően zűrzavarral nézett szembe, most végre újra csillog. A legendás művész, aki szenvedélyesen szerette a természetet, különös kötődéssel viseltetett kertje fái iránt, melyeket évtizedekig ápolgatott. A tragédia 2021 novemberében történt, amikor a fák váratlanul eltűntek, de a felbukkanó markológépek, melyek a Művészetek Házánál újraültették őket, fordulatot hoztak az ügyben.

Hirdetés

„December 5-én, Ildikó halálának első évfordulóján nyílik egy állandó kiállítás róla, aminek már zajlanak a munkálatai. A Művészetek Házának a belső kertjét pedig Ildikóról fogjuk elnevezni. Ezért találtam ki, hogy a két kedvenc fáját elhozzuk a kertjéből. Az egyiket a Kossuth-díja után kapta Gödöllő városától, a másodikat pedig tőlem a hetvenedik születésnapja. Az egyik a Művészetek Háza mellett áll most, a másodikat pedig a már említett belső kertbe ültettük át” – mesélte a Ripostnak akkoriban L. Péterfi Csaba.

Hirdetés

A fákat minden bizonnyal megviselte a költöztetés, de liliomfája idén tavasszal ismét virágba borult a gödöllői Művészetek Háza előtt. A gyönyörű látvány hatására minden aggodalom szertefoszlott, hisz Pécsi Ildikó kedvence tovább él és virágzik.
A káprázatos magnóliáról készült fotót ide kattintva lehet megtekinteni!

Hirdetés

„Az a fa van a legszebb állapotban, amit még a várostól kapott Ildikó, pontosan, amikor a Kossuth-díjat átvehette. Idén a születése napján, május 21-én egy emléktáblát helyezünk majd el a fa mellett. Remélem Ildikó is boldog, hogy így vigyázzuk szeretett magnóliáját. A másikat, amit ő ültetett, meg kellett mentenünk, de most már az is regenerálódik. Neki nagyon fontos volt a kert és a növények, ezért most biztos boldog lenne, ha látná, milyen gyönyörű állapotban vannak a magnóliák. El is érzékenyülne. A többi fáját, növényét a saját kertemben ültettem újra, így Ildikó mindig velem lehet” – mesélte idén a Borsnak L. Péterfi Csaba.

Forrás
Hirdetés
Categories: Ütős

Hirdetés