Hirdetés


Vlagyimir Putyin orosz elnök a Donyec-medencei szeparatista régiókra fogja koncentrálni az orosz erők támadásait Ukrajnában annak érdekében, hogy május 9-én, a náci Németország második világháborús kapitulálásának évfordulóján győzelmet hirdethessen az Ukrajna elleni háborúban – jelentette ki pénteken Emmanuel Macron francia államfő.

Hirdetés

Oroszország számára május 9. nemzeti ünnep, fontos katonai esemény, és szinte biztos, hogy Putyin elnök számára május 9-nek a győzelem napjának kell lennie – vélte a francia elnök az RTL kereskedelmi rádiónak adott interjúban.
A Donyec-medencére fogják az erőiket koncentrálni, a következő hetekben nagyon nehéz jeleneteket fogunk megélni Ukrajna keleti részén
– hangsúlyozta Emmanuel Macron.

Hirdetés

EMLÉKEZETT ARRA, HOGY FRANCIAORSZÁG GÖRÖGORSZÁGGAL ÉS TÖRÖKORSZÁGGAL EGYÜTT MEGPRÓBÁLT HUMANITÁRIUS MŰVELETEKET SZERVEZNI A BLOKÁD ALATT LÉVŐ DÉL-UKRAJNAI MARIUPOL VÁROSÁBAN, DE “A TELJES OROSZ ELUTASÍTÁS” MIATT AZ “NAGYON NEHÉZNEK BIZONYUL”.
Az Európai Unió által csütörtökön Oroszország ellen elfogadott újabb szankciókat illetően Macron azzal vádolta meg a vasárnapi elnökválasztás első fordulójában a legfőbb kihívójának számító Marine Le Pent, hogy továbbra is kétértelműen viselkedik Moszkvával szemben, miután nem támogatja a büntetőintézkedéseket.
Tudomásul vettem, hogy a Nemzeti Front (a Nemzeti Tömörülés korábbi neve) az Európai Parlamentben bűnös módon nem jelenik meg, amikor Oroszország szankcionálásáról van szó, ami jól mutatja, hogy egyesek a háború ellenére még mindig kétértelműen cselekednek ezzel az országgal
– mondta a francia elnök.

Hirdetés
Az oktatási tárca eközben azt közölte, hogy jelenleg több mint 9600 ukrán menekült gyereket iskoláztak be Franciaországban, többségüket a déli Nizzában és a Párizshoz közeli Versailles-ban.
AZ UKRAJNAI HELYZETTEL FOGLALKOZÓ VÁLSÁGBIZOTTSÁG HIVATALOS ADATAI SZERINT ÖSSZESEN 9637 UKRAJNÁBÓL ÉRKEZETT KISKORÚ JÁR ÁLTALÁNOS VAGY KÖZÉPISKOLÁBA FRANCIAORSZÁGBAN.
A bizottságot az oktatási tárca február végén hozta létre az ukrán menekültgyerekek befogadásának és beiskolázásának megszervezésére.
A menekültek száma gyorsan nő, miután egy héttel ezelőtt még csak 6800 ukrán gyerek járt franciaországi iskolába. A legtöbb ukrán iskolást Nizza és Versailles mellett a Párizshoz közeli Créteil és a nyugati Normandia régió fogadta be

Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés