Hirdetés


Putyin orosz elnök új fegyvert vet be az ukrán háború kapcsán: a győzelem érdekében kiéheztet több országot, hogy így zsarolja meg a nyugati országokat.
Minderre az autoriter rezsimek szakértője, Timothy Snyder Twitter-bejegyzésben hívta fel a világ figyelmét. Mint írta, Oroszország és Ukrajna nagyon fontos szerepet játszik a globális élelmiszerellátásban, csak ez a két ország a világ gabonaellátásának 30 százalékát teljesítik.

Hirdetés

Ukrajnában a minap szabadították fel azt a 25 millió tonna gabonát, ami a tengeri kikötők blokkolása miatt beragadt, és csak a nemzetközi szervezetek erőfeszítéseinek köszönhető, hogy sikerült azt felszabadítani és hajókkal útjára indítani.
“Ha az orosz blokád folytatódik, több tízmillió tonna élelmiszer fog elrohadni a raktárakban, és több tízmillió ember fog éhezni Afrikában és Ázsiában” – mutatott rá Snyder.

Hirdetés

Ha Putyin terve beválik, kitörnek az éhséglázadások, megindulnak a migránsok Európa felé. Ukrajna a nemzetközi nyomás hatására elismeri az orosz területi követeléseket, a nyugati országok pedig megszüntetik az Oroszországgal szemben hozott szankciókat.

Forrás: haszon.hu
Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés