Hirdetés


A publicista az Orbán-kormány ötödik, kétharmados győzelmét erős szavakkal értékelte legújabb bejegyzésében.
Pusztító, elsöprő, megsemmisítő kudarcot szenvedett el az ellenzék, amiben még annak sincs jelentősége, hogy a hatalom megbillentette a csocsóasztalt maga felé – írta Puzsér Róbert legújabb Facebook-bejegyzésében.

Hirdetés

Puzsér szerint mától mindent másképp kellene csinálni, mint eddig, de valószínűleg ez sem változtatna a helyzeten, mert „az Orbán-rendszer propagandahazugságára, korruptságára és elaljasultságára” való hivatkozás többé semmit nem jelent,
ez a rendszer ugyanis legitim – fájdalmas, de igaz, úgyhogy el kell ismerni
– értékelte hétfő délelőtti Puzsér, hozzátéve:
„Nincs jelentősége annak, hogy a hatalom megbillentette a csocsóasztalt: Orbán Viktor akkor is győzne, ha az ellenzék a maga által megalkotott választási rendszerben, egyenlő eséllyel, egyenlő médianyilvánossággal, egyenlő mennyiségű plakáthelyen kampányolva hívná ki. Azon se múlik semmi, hogy a Fideszt leváltani óhajtó pártok összefognak-e, mert kiderült, az ellenzéki Magyarország nem minden második magyart jelenti, de tízből négyet sem – a Kutya Párt szavazóit is ideszámítva.

Hirdetés

Kiderült, hogy tízből hat magyar nemzeti radikális. Kiderült, hogy a Fideszt a demográfia sem váltja le, hiába öregítette el a táborát, a homo orbanicus minden nemzedékben újratermeli magát.
A kritikus úgy látja, rendszerváltásra, negyedik köztársaságra belátható időn belül nincs esély, mert – mint vélekedik – az Orbán-rendszer választáson le nem váltható: „vagy a Nyugat nyomása és a maga kiüresedése-elrothadása nyomán roppan össze, vagy sehogy – de ez sem vezethet egy tiszta lappal nyitott, új korszakhoz, legfeljebb az orbáni elit valamely jelenleg alárendelt erőközpontjának a felemelkedéséhez és hatalomátvételéhez”.
Puzsér Róbert kiemelte, hogy modernizálódásra, polgárosodásra várni értelmetlen, egy nyugatos magyar állam eljövetelét remélni pedig ostobaság. „Nincs más hátra, mint eltűrni a gúnyolódást, a fölényeskedést, a diadalittas arcoskodást, holnap azonban új nap virrad, és továbbra sem lesz más lehetőség, mint kiállni amellett, amiben a feudális Magyarország a legfőbb hiányt szenvedi: kiállni a tisztesség, a méltóság és a szabadság mellett” – zárta posztját a publicista.

Hirdetés
Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés