Hirdetés


Rácz Jenő, a neves magyar sztárséf, nyíltan beszélt a Sztárbox történetének egyik legemlékezetesebb mérkőzéséről, amely kiütéssel végződött, és amelyben barátja, Kabát Péter volt az ellenfele. Egy TikTok videóban fejtette ki gondolatait, amelyet a Blikk is idéz.

Hirdetés

A mérkőzés mély hatást gyakorolt Rácz Jenőre, különösen mivel ő és Kabát Péter nagyon jó barátok.
„A legborzasztóbb az, hogy 6 hónapja heti 7 edzésen vagyok túl. Fizikailag nem is lehetett volna többet edzeni. Én azt gondolom, nem így képzeltem el ezt a küzdelmet. Azt gondoltam, ha nyerek bármikor, bármilyen formában az egy jó érzés lesz. Ebben a formában nem esett kifejezetten jól ez a győzelem. Nagyon megérintett Peti földön fekvése. Engem ez igencsak kicsinált. Tegnap este írtam neki egy sms-t, hogy igazából neki regenerálódási időre van szüksége (…), de amikor úgy érzi, hogy nyitott felém újra, várom ezt a jelzését.”

Hirdetés

Rácz Jenő a kritikákra is reagált, amelyek korábban bokszmúltjával kapcsolatban érték.
“A bokszmúltról is volt néhány szó… Azt szeretném leszögezni, hogy én egy olyan 9. kerületi telepen nőttem föl, ahol, ha nem volt a játszótéren aznap verekedés vagy boksz, az már gyanús volt, hogy milyen nap van ma. És az az igazság, hogy nekem az összes barátom olimpikon és Európa-bajnok bokszolóból áll, a régi barátaim. Ebből adódóan én ebben a társaságban nagyon sokat mozogtam, mert én voltam a kakukktojás, én voltam a focista gyerek, aki a Pénzügyőrben focizott. És engem lecsábítottak egy-egy edzésre körülbelül 12-13 évesen. Ebből az jött, hogy volt olyan hét, hogy kétszer-háromszor lent voltam, de volt olyan, hogy három hónapig egy edzésen sem. Az életemben összesen volt egy ilyen év.”

Hirdetés

A sztárséf beszélt jövőbeli terveiről is, különösen a következő Sztárbox meccsről, ahol Istenes Bencével fog megküzdeni. Rácz tisztelettel nyilatkozott Istenesről, és elismerését fejezte ki, függetlenül attól, hogy ki győz majd a meccsen.
Ez a nyilatkozat bepillantást enged Rácz Jenő gondolataiba és érzéseibe a sportággal, a barátsággal és a versenyszellemmel kapcsolatban. Azt is hangsúlyozza, hogy bár a sportban a győzelem a cél, a barátság és az emberi kapcsolatok értékei nem szenvedhetnek csorbát. Rácz hozzáállása példaként szolgálhat a sportvilágban, ahol a tisztelet és a sportszerűség mindig fontos marad.

Forrás
Hirdetés
Categories: Ütős

Hirdetés