Hirdetés


Nem tudjuk, hogy Putyin valóban képes lenne-e egy kisebb hatótávolságú és pusztítóerejű taktikai atomfegyvert bevetni Ukrajnában, vagy pedig ügyesen blöfföl, hogy a nyugatot is sakkban tartsa.
Az ominózus tehervonat megjelenésével sajnos a nukleáris csapás esélye valamelyest növekedett.

Hirdetés

A vonat mozgását természetesen nem lehet titokban tartani, így a szakértők könnyen megállapíthatták, hogy a kocsikon BPM-97 páncélozott szállító járművek és más katonai járművek voltak láthatók.
Ha mindez nem volna elég, a NATO a Fehér-tengeren is mozgolódást jelzett, az orosz Belgorod atom-tengeralattjáró elhagyta ottani bázisát, és egyelőre ismeretlen cél felé tart.

Hirdetés

Hordozhat azonban a fedélzetén a Poseidon torpedó-drónokból, amelyek több száz méteres radioaktív szökőárral képesek lakhatatlanná tenni a part menti településeket.
Az oroszok egyre kevésbé tűnnek szívbajosnak, kijelentették például, hogy az atomfegyverek használatára éppen az Egyesült Államok teremtett precedenst 1945-ben, amikor letarolta Hirosimát és Nagaszakit, míg a Putyinnal szövetséges Kadirov csecsen hadúr kifejezetten szorgalmazta egy kisebb nukleáris fegyver bevetését Ukrajnában.

Hirdetés

Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés