Hirdetés


Galambos Lajost 3 év 6 hónapra ítélte a bíróság és „mindössze” fél éve kezdte meg büntetése letöltését, ha minden jól megy hat hónap múlva már ismét a szabad emberek életét élheti. Lajcsi jó barátja és egykori zenekar vezetője, Lagzi Laci arról beszélt, mi várhat majd korábbi zenésztársára és mentorára, ha valamikor 2024 tavaszán elhagyja a börtönt.

Hirdetés

Április végén vonult be
Április 26-án délelőtt 10 órakor kezdte meg a börtönbüntetése letöltését Lajcsi Baracskán. Ebből valójában négy hónapot már letöltött előzetesben, így csak 3 évet és 2 hónapot kell rácsok mögött töltenie egyhuzamban. Legalábbis elvileg, mert pontosan nem lehet tudni, mennyit kell még rácsok mögött tölteni, ez sok mindentől függ, de nem kizárt, hogy ha minden jól alakul, akkor fél év múlva kiengedik.

Azóta már kórházban is volt
Pár nappal a börtönbe vonulását követően előbb a gyengélkedőre vitték orvosi vizsgálatra, majd kórházba is kellett szállítani. A berettyóújfalui központi kórházban ápolták, végül azonban visszakerült a börtönbe. Onnan többször is olyan hírek láttak napvilágot, hogy nincs jól, romlik az állapota.

Hirdetés

Otthonápolási kérelmet adott be
Galambos Lajos otthonápolási kérelmet adott be az egészségügyi állapota miatt. Ezt azonban elutasították. A börtön orvosa úgy látta, Lajcsi részben vagy egészben el tudja látni önmagát a rácsok mögött a mindennapok során.

„Ez a barát dolga”
Lajcsi jó barátja és egykori zenekarvezetője, Lagzi Laci arról beszélt, mi várhat majd korábbi zenésztársára és mentorára, ha valamikor 2024 tavaszán elhagyja a börtönt. „Ott voltam Lajcsi mellett az utolsó fellépésén és ott leszek akkor is, amikor kijön a börtönből, hiszen ez egy barát dolga. Az utóbbi hónapokban életben tartottam a mulatós lángját és rengeteg önálló fellépésen vagyok túl” – fogalmazott a zenész.

Hatalmas ováció
„Ha színpadra lépek, minden alkalommal azzal kezdem a bemutatkozását, hogy a művésznevemet Lagzi Lajcsitól kaptam, vagyis ő volt a névadó keresztapám és a mentorom is. Ezen a ponton minden egyes alkalommal hatalmas ovációban tör ki a nézőtér. Vagyis egyértelmű jelét kapom annak, hogy a közönsége visszavárja őt” – tette hozzá Kozelka László.

Hirdetés

Rengetegen várják vissza
„Igazából nem mondhatnám, hogy meglep az a szeretet, amivel nem csak felém, de Lajcsi felé is fordulnak az emberek. Nagyon jó lenne, ha olvashatná ezeket a sorokat odabent és tudná, hogy mennyien szeretik és támogatják őt és persze azt is, hogy rengetegen várják már, hogy újra trombitát és mikront ragadjon” – nyilatkozta a barát a Borsnak.

Töretlenül népszerű
„Lajcsi népszerűségén nem esett csorba, ezt bizton állíthatom. Elképesztő, micsoda sikítás és tapsvihar tör ki már csak attól, hogy kimondom a nevét. Szerintem, ha a szervezők megtudják, pontosan mikor szabadul, úgy teleírják a naptárját, hogy annyi nap nincs is az évben. Lajcsinak sosem a pénz számított, amikor a színpadra állt, de hogy most minden módon kárpótolja őt a közönség, arra mérget veszek” – jelentette ki Lagzi Laci.

Félidő?
„Ügyfelem továbbra sincs jól, az állapota nem javult, igaz, nem is romlott az utóbbi időben. Kórházi körülmények között van, nincs igazán jókedvében. Bár tudja, hogy a büntetése felénél tart, véleményem szerint ő most sokkal inkább az előtte álló fél évre gondol szomorúan, semmint annak örülne, hogy a felét már letudta” – mondta a zenész jogi képviselője.

Kiemelt kép: Galambos Lajos – Forrás: TV2
Hirdetés
Categories: Ütős

Hirdetés