Hirdetés


Rusvai Miklós, virológus az ATV híradójának nyilatkozva arra hívta fel a figyelmet: ahhoz, hogy jelentősen lelassuljon a járvány terjedése, 70 százalékos oltottságot kellene eléri minden régióban.
Úgy véli, az újabb járványhullám elsődleges gócpontjai éppen azok a települések lesznek, ahol a legalacsonyabb az átoltottság.

Hirdetés

Hozzátette továbbá, hogy azért kockázatos, ha sok oltatlan van egy bizonyos területen, mert ebben az esetben az oltott, de nem nagyon magas védelemmel rendelkező emberekre is átterjedhet a fertőzés és ők is megbetegedhetnek.
A legutóbbi, vagyis a pénteki járványadatok szerint egyébként egy nap alatt 104 új fertőzöttet igazoltak és 83 koronavírusos beteg van kórházban.
Szél Bernadett független országgyűlési képviselő egy térképet állított össze a Fővárosi Kormányhivatal adatai alapján, amelyből kiderül: vannak települések, különösen az észak-keleti országrészben, ahol a védettséggel rendelkezők átlaga mindössze 27 százalék, miközben a fejlettebb régiókban, Budapesten, illetve a nyugati megyékben ez az arány 70 százalék feletti.

Forrás: atv.hu
Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés