Hirdetés


Rusvai Miklós az ATV Start című műsorában arról beszélt, az adatok láttán úgy gondolja, hogy azt kapták, amit vártak, de ha a grafikonon látható csúszóátlagot nézzük, akkor elmondható, hogy ez fel fog gyorsulni, októberben a napi ezer fölötti számot is elérhetjük. A hűvösebb időjárás miatt a légzőszervi megbetegedések is előtérbe kerülnek, ezért is gyorsulhat fel a koronavírus terjedése, viszont a legfontosabb, hogy többet kellene tesztelni.

Hirdetés

A virológus szerint nem jó a tesztelési gyakorlat Magyarországon, az orvosok valamilyen okból ódzkodnak a teszteléstől, így jó lenne visszahozni a “kiszállós” rendszert, ami lehetővé tette, hogy házhoz menjenek a tesztelők.
“Az oltás működik, Magyarország működik!” mottóval nem ért teljesen egyet a virológus, szerinte a statisztika egyelőre nem ezt mutatja, viszont sokat segítene, ha tudnák, hogy a halottak és lélegeztetőgépen lévők közül hányan voltak beoltva.

Hirdetés
Egyre több eset kerül elő, ahol a harmadik oltás után sincs antitest a beteg szervezetében, azonban a szakértő szerint ez nagyon ritka.
Ezektől függetlenül, a maszk pont a bizonytalanság miatt jó járványmérséklő eszköz az orvosok és szakértők szerint. Egyelőre még nem kell kötelezővé tenni, legkésőbb akkor, amikor napi 500 fölé emelkednek a számok. Elmondása szerint ez október első felében következhet be, de az adatok meg fogják győzni az embereket – tette hozzá.
Bár a befogadó-közönségtől is függ, hogy hajlandóak-e a maszkhasználatra, a tömegközlekedések is érdemes lenne már most kötelezni az embereket a maszkhordásra.

Hirdetés
Nem lehet azt sem biztosan állítani, hogy ez a járványhullám kevésbé lenne veszélyes, főleg a statisztikai adatok hiánya miatt, viszont nemzetközi viszonylatban rosszabbnak tűnik a negyedik hullám a többinél – emelte ki Rusvai.
Romániában magasabb a friss fertőzöttek és a halottak száma, viszont ott kisebb az átoltottság, de ez országonként változik, Olaszországban kisebb az átoltottság, viszont jobbak a járványügyi adatok, mert fenntartották a maszkhasználatot.

Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés