Hirdetés

Fotó: Varga Imre, Blikk


A hármasikrek nevelése elképesztő kihívások elé állíthat bárkit, és Rúzsa Magdi sem kivétel. Az énekesnő a két éves ikrei nevelése során szembesült a szülői feladatok nehézségeivel, ami időnként majdnem feladásra késztette. A legnagyobb problémát az ikrek altatása jelentette, ami szülői pokollá változtatta az éjszakákat.

Hirdetés

Rúzsa Magdi szakértő segítségét kérte az ikrekkel
Rúzsa Magdi és családja végül szakember segítségét kérte, hogy megbirkózzanak az altatási problémákkal. A hármasikrek két éves korában a helyzet olyan nehézzé vált, hogy csak egy nevelési szakértő tudott megoldást kínálni a krízishelyzetre. Az énekesnő tapasztalatai rávilágítanak arra, milyen fontos a megfelelő támogatás a gyermeknevelés során.

Hirdetés

„Nagyon kemény időszak volt a mi életünkben. Az egyetlen téma, amiben segítséget kértem szakembertől, az az altatás volt” – árulta el az énekesnő, dr. Sipos Lilla pszichológussal való beszélgetése során.

“A legelején, amikor megérkezett a három kismanó, eldöntöttem, hogy megpróbálom őket rendszerben tartani, mert különben eluralkodik a káosz. Az alvás kaotikus volt. Mi az elején egy hibát elkövettünk, hosszú idő volt, mire erre rájöttünk. Rettegtem az „altasd magad” módszertől, mi kézben altattuk a gyerekeket. Viszont három gyerek van, három személyre volt szükség, amiről ma azt gondolom, nem volt jó” – kezdte a történetet a sztáranyuka, aki végül megtalálta a tökéletes megoldást.

Hirdetés

„Másfél évesek voltak, amikor rádöbbentünk, hogy ikreknél, hármasikreknél az „altasd magad” módszer beválik. Négy nap volt nehéz, de onnantól kezdve aludtak, mert egymást utánozták, és mert nem voltak egyedül. A mi gyerekeink hárman egy szobában alszanak, külön kiságyakban. Hogy elengedjem a kézben altatást, és ne legyek ott velük, az nekem pszichés gondot okozott” – idézte fel Magdi, aki elárulta: tízpercenként ment be a síró gyerekekhez, megnyugtatni, visszafektetni őket, a picik pedig hamar megértették, mit is várnak tőlük szüleik, azaz, hogy egyedül tudjanak elaludni. Lujzi nagyon kis ügyes volt akkor is, ő lefeküdt aludni, a fiúk meg nézték egy darabig, azt rájöttek, hogy ha ő alszik, ők is alhatnak” – mesélte Rúzsa Magdi, aki azóta már olyan tapasztalt a hármasikrek altatása terén, mint senki más. Ez az időszak azonban jócskán megviselte.

Hirdetés

„Nem alakult volna ki nálunk ez a borzalmas zombi állapot, már megőrültünk a nem-alvástól, két órákat aludtunk. Folyamatosan megébredtek, fogzás volt, egymást is megébresztették, nem tudtak visszaaludni, ezért mi is állandóan ébren voltunk. Ez a helyzet azért arra jó volt, hogy másfél évig folyton ölelve voltak, és úgy aludtak el. Mondjuk mi rámentünk” – emlékezett vissza Rúzsa Magdi.

Forrás
Hirdetés
Categories: Ütős

Hirdetés