Hirdetés


A közelmúltban elvesztette imádott feleségét Szacsvay László. A Nemzet Színésze címmel kitüntetett Jászai Mari-díjas magyar színművész 16 évesen, külön engedéllyel vette feleségül Claudiát, több mint ötven éven át voltak házasok. A fél évszázad alatt sok mindenen keresztül mentek, a 76 éves színész megküzdött a prosztatarákkal is.

Hirdetés

A kutya és a gyors halál kegyelme
„Nem tartom igazán számon már, hogy hány éves vagyok. Vannak, akik jó géneket örökölnek és sokáig élnek. Én azt találtam ki magamnak, hogy a Jóisten két dologgal ajándékozhat meg, az egyik a kutya, amiből nekem több is volt szerencsére, a másik pedig a gyors halál kegyelme. Borzasztó, amikor évekig vagy évtizedekig szenved valaki egy betegség miatt” – osztotta meg gondolatait rajongóival a népszerű színművész.

Erős dohányos
„A cigis dobozokra például rá van írva, hogy halált okoz. Én 56 óta szívom, erős dohányos vagyok. Erre azt szoktam mondani, hogy egyetlen biztos halálok létezik, az pedig a születés. Mert aki megszületik, meg is hal” – tette hozzá.

Nem utasított vissza szerepet
„Nem voltam törtető. Sosem kértem szerepet, de nem is utasítottam vissza egyet sem. Sok mindenben voltam szerencsés és rengeteg elismerést kaptam, amelyekre egytől egyig büszke vagyok. Vannak örömteli percek az életben, ezeket kell kihasználni, amit pedig lehet, azt humorral kell kezelni” – fogalmazott a Nemzet Színésze címmel kitüntetett Jászai Mari-díjas magyar színművész a Blikk hasábjain.

Hirdetés

Napjainkban is játszik
Szacsvay Lászlót napjainkban is láthatjuk a színpadon. Azt mondja: addig játszik még, amíg lesz rá ereje. A Katona József Színházban szerepel immár negyven éve, most két darabban lép színpadra és a Karinthyban is egy előadásban.

Családi megpróbáltatások
Szacsvay László 16 évesen, külön engedéllyel vette feleségül Claudiát. A színművész akkor 24 éves volt, az asszonnyal több mint ötven éven át voltak házasok. A fél évszázad alatt sok mindenen mentek keresztül: Szacsvay megküzdött a prosztatarákkal, majd ő ápolta a feleségét, aki hét éve szenvedett súlyos balesetet: kizuhant negyedik emeleti lakásuk ablakán, ezután állandó ápolásra szorult.

Elvesztette párját
„Sajnos nemrég elment. Nagyon friss még és nem is tudok erről beszélni” – mondta megtörten Szacsvay a lapnak. A művész felesége korábban fotóművészként dolgozott, egy fiuk született, Budapest 5. kerületében éltek.

Hirdetés

Zuglóban érettségizett
Szacsvay László 1947-ben született Budapesten, a Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Jászai Mari-díjas magyar színművész, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, a Katona József Színház alapító tagja. 1966-ban a zuglói I. István Gimnáziumban érettségizett. A Színház- és Filmművészeti Főiskolán 1971-ben végzett. 1971-től a budapesti Nemzeti Színházban, 1982-től a budapesti Katona József Színház alapító tagja. játszott.

Kiváló karakterszínész
Gyakori vendég a tévében és a rádióban. Nagy sikert aratott a Budapesti Orfeum című zenés összeállításban előadott kupléival és sanzonjaival, amelyek lemezen is megjelentek. Kiváló karakterszínész – írja róla a Wikipédia.

Kiemelt kép: Szacsvay László. Fotó: Youtube.Forrás
Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés