Hirdetés


A grapefruit számos jótékony hatással rendelkezik, azonban bizonyos veszélyeket is rejt magában. Először vegyük át néhány előnyét!
Segíts nekünk abban, hogy emésztésünk biztosabb lábakon álljon, mivel nagy mennyiségben tartalmaz pektint, és védi a bél nyálkahártyáját.
Segít semlegesíteni a szabadgyököket, így csökkentheti a tumorok kialakulásának esélyét.
Segít megelőzni a fertőzéseket, mivel flavonoidokban gazdag.
Csökkenti a koleszterinszintet, és jót tesz a fogínynek. Mindezt a hatását a grapefruit C vitamin tartalma révén éri el! Ha valakinek fogmosás közben vérzik az ínye, rendkívül hasznos lehet a grapefruit fogyasztása!
Segít lefogyni, mivel a grapefruitlé az inzulinszintet csökkentő anyagokat tartalmaz, és így a szervezet nem raktározza, hanem energiaként égeti el a cukrot!
Azonban a grapefruit bizonyos veszélyeket is hordoz magában! (Folytatás a kép után)

Hirdetés


Fotó: Pixabay.comA gyümölcs fogyasztása gátolhatja a gyógyszerek hatékonyságát, illetve azoknak a szervezetben történő felszívódását.Ráadásul egyes gyógyszerek kölcsönhatásba lépnek a grapefruittal (így például a rák, a koleszterin szintre ható, illetve a vérnyomást szabályozó egyes gyógyszerek), amely kölcsönhatás akár mellékhatásokat is okozhat. Szervátültetésen átesettek számára felírt gyógyszerek esetében szintén ellenjavallt a grapefruit fogyasztása.

Neked mi a véleményed?
Fentiek információs célt szolgálnak, nem minősülnek orvosi javaslatnak! Betegség esetén fordulj orvoshoz! Jó egészséget kívánunk!
Hirdetés
Categories: Egészség

Hirdetés