Hirdetés

A gyermek még a fejét sem tudja mozgatni, a kis családnak 48 ezer forintja van egy hónapra.
Milaskics Ricsi történetéről az NL Café számolt be. A most három és fél éves dunaszekcsői gyermek mindössze hét hetes volt, mikor gyógyíthatatlan betegséget diagnosztizáltak nála. A genetikai betegség következtében elpusztulnak az izmokat mozgató idegsejtek, így pedig elsorvadnak az izmok. A fiú még a fejét sem tudja elfordítani.
A gyermeket édesapja, Milaskics Richárd neveli, de a nagypapa is besegít. Mikor 15 hónapos volt, édesanyja elköltözött otthonról, nem sokkal később pedig a nagymama is elment, ő sem bírta tovább kilátástalanságot, hogy a kicsin nem lehet segíteni.

A 21 éves apa masszírozza, pelenkázza, gyomorszondán keresztül eteti és itatja a gyermeket, minden pillanatban vele van. Ricsi most kórházban van, tüdőgyulladást kapott, így a Pécsi Gyermekklinikán gyógyul. Ha az apukája nem lakhatnak a kórház anyaszállóján, akkor nem tudna a gyermek mellett lenni, mert nem engedheti meg magának, hogy naponta bejárjon Dunaszekcsőről a baranyai megyeszékhelyre.
Richárd nem is tud dolgozni, a nagypapa pedig alkalmi munkákat tud vállalni, ha ez sincs, akkor 48 ezer forintból oldanak meg egy hónapot.
Ha szeretnél segíteni Ricsiéken, keresd a NL Café szerkesztőségét, illetve itt egy bankszámlaszám, ahová mehet a pénzadomány: 50400034-16108035
Az apa egy zselés matracot szeretne gyermekének, hogy ne kapjon felfekvést a kicsi, egy hordozható oxigénpalack is jól jönne, illetve egy nagyobb babakocsi is hatalmas segítség volna már nekik.
Forrás: lajk.hu

Hirdetés
Hirdetés
Categories: Megható

Hirdetés