Hirdetés


Nehéz elfogadni, hogy az emberek sokkal inkább foglalkoznak egy kicsi cica kinézetével, mint a szívével. Biztosan senki nem hallott még olyan menhelyi állatról, aki azért utasított volna vissza egy örökbefogadást, mert a leendő gazdinak túl nagy volt a szakálla vagy esetleg túlsúlyos volt.

Hirdetés

Persze, hogy nem, mivel egy állatot nem érdekel egy másik élőlény külseje, kizárólag a viselkedése és a szeretete. Mi emberek már annyira intelligensek vagyunk, hogy az emberségünkről is hajlamosak vagyunk megfeledkezni.
Ez a kicsi cica hydrocephalius-szal, azaz vízfejűséggel és görbe lábakkal született, de ez nem tartotta vissza attól, hogy egy szeretetteljes otthonról álmodjon.

Hirdetés

A DWF menhelyen reménykedtek benne, hogy ezt az imádnivaló kis szőrgombócot egyszer valaki hazaviszi, de mint minden ember, ők is aggódtak, hogy senki nem akar majd egy fogyatékkal élő kiscicát. Tévedtek. Egy nő adott neki egy második esélyt a boldog életre.
Ez a történet Zeke-ről szól, akit Nancy Linch 13 hetes korában meglátogatott a menhelyen és hazavitt. Amikor Zeke-ről készített képeket osztott meg a Facebook-on, a Super Heros Animal Hydrocephalus Society (SHAH) (Szuperhős Állatok Hydrocephalus-szal Társaság) egyik munkatársa, Lisa azonnal felvette Nancy-vel a kapcsolatot, mivel számukra sem volt ismeretlen a helyzet, hiszen egyik cicájuk, Super Hero is hasonló állapotban volt.

Hirdetés

A SHAH felajánlotta a segítségét, hogy Zeke a legjobb kezelésben részesülhessen. Nancy és Lisa is nagyon proaktívak voltak és Texas-ból New York-ba is elrepültek, az akkor mindössze 400 grammos kiscicával.
Lisa elmondta, hogy Zeke a fogyatékossága ellenére épp olyan, mint egy normális kiscica és sok mindenre képes.
Hosszasan játszik, próbál magasabb helyekre is felmászni, és ha meghallja a nevét, akkor olyan gyorsan igyekszik odaszaladni, amennyire csak képes. Habár egészségügyi problémái vannak, pozitívan éli az életét.
Egy vérbeli cica a szíve mélyén, aki imád felfedezni és kalandozni!
Zeke-nek már egy fogadott bátyja is van, Super Hero. Az ő története is nehézségekkel teli, hiszen majdnem eutanáziát hajtottak végre rajta, mielőtt Lisa megmentette volna. Azóta ő Zeke felelős nagy testvére, aki minden helyzetben igyekszik megvédeni kisöccsét.

Hirdetés
Hirdetés