Hirdetés


Idén ünnepelte 80. születésnapját Magyarország egyik legkedveltebb színművésze, Balázs Péter. A Kossuth-díjas színész-rendező megbetegedett, de titokban tartotta problémáját a nyilvánosság előtt, de most már túl van a nehezén.

Hirdetés

Boldog nyugdíjas évek
Idén ünnepelte 80. születésnapját Magyarország egyik legkedveltebb színművésze, Balázs Péter. A Kossuth-díjas színész-rendező hálás azért, hogy a nyugdíjas évek valóban szabadságot nyújtanak számára, és sajnálja azokat a kollégáit, akiknek még tenniük kell a közönség figyelméért.

Családi körben
Balázs Péter manapság a napjai nagy részét a családja körében tölti. A legendás színész úgy érzi, bőségesen elég volt neki hatvan év a rivaldafényben. Ma már inkább csak az irományait rendezgeti, és élvezi a nyugdíjas életet.

Ki így, ki úgy
„Ki így, ki úgy éli meg az öregedést. Én szeretek nyugdíjas lenni, sok kollégám viszont még mindig a színpad szerelmese. Ez azonban így van rendjén: mások vagyunk, másképp élünk, mást gondolunk” – fogalmazott a művész.

Hirdetés

Már nagyon válogatós
De ha egyszer megtetszene egy felkérés, akár színészként, akár rendezőként, természetesen elvállalnám, de már nagyon válogatós vagyok. A színpad már nem élvez prioritást az életemben” – árulta el Balázs Péter.

Betegséggel bajlódott
Az egykori színigazgató először beszélt a betegségéről, amiről csak igen kevesen tudnak, mivel igyekezett titokban tartani. Örömmel jelentette ki, hogy már minden rendben van, és vasárnapok alkalmával a családja körében töltődik.

„Sikerült megúszni”
„Pillanatnyilag jól vagyok, bár való igaz: voltak nehézségeim, amikről nem akartam beszélni, nem szerettem volna ezzel traktálni a publikumot. Sikerült megúszni a dolgot. Mindenkinek megvannak a gondjai, és csak reménykedni lehet, hogy az ember átvészeli ezeket a nehézségeket” – fogalmazott Balázs Péter.

Hirdetés

Négy fiúunokájuk van
„Négy fiúunokával áldott meg minket az ég. A legidősebb már tizenhat éves, a legkisebb pedig most kezdte az általános iskolát. Minden vasárnap meglátogatnak bennünket. A feleségem megfőzi a gyerekek kedvenc ételeit, aztán körülüljük az asztalt, és együtt ebédel a teljes család. Kérdeztük már az unokákat, hogy mivel szeretnének majd foglalkozni, ha felnőnek, de egyelőre egyikük sem kacsingat a rivaldafény felé – mesélte a Star magazinnak a színész.

Művészcsaládból származik
Balázs Péter 1943-ban született. Művészcsaládból származik. Édesanyja balettművész, édesapja rendező volt. 1965-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. Pályája a veszprémi Petőfi Színházban kezdődött, majd 1970-ben a budapesti Vígszínházban folytatódott, ahol 1989-ben rendezőként bemutatkozott. 2007 és 2021 között a szolnoki Szigligeti Színház igazgatója volt.

Kiemelt kép: Balázs Péter. Fotó: YoutubeForrás
Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés