Hirdetés


Soha többé nem sárgul a muskátlid leve, és ezernyi virágot hoz. Próbáld ki bátran a módszeremet!
A muskátlik sárguló leveleivel jelez, ha hibáztunk. Ne essünk pánikba, mert legtöbbször van megoldás!

Hirdetés

1. ültetés után:
Ekkor az alsó levelek egy része sárgulhat. Nem hibáztunk semmit, de mindenképp metsszük le ezeket a leveleket! Pár nap múlva megszokja helyét a növény és csakis zöld leveleket ont majd.

2. túlöntözés:
Szárazságtűrő és napfényimádó a muskátli. A futók szeretik, ha naponta pár órát árnyékban is lehetnek az állók kedvelik a sok napsütést. A túlöntözés, a gyökerénél pangó víz okozhat levélsárgulást. Törjük ki ezeket a leveleket! A legjobb, ha mindig kissé nedves növényünk talaja. Érdemes kora reggel vagy késő este locsolni a muskátlit.

3. párás időben:
Figyeljünk, mert amikor nagyon magas a páratartalom, kevesebb víz kell muskátlinknak. A levélsárgulást pár locsolás elhagyásával megúszhatjuk.

Hirdetés
Muskátli sárguló levele

4. hideg víz:
Öntözzünk esővízzel vagy lágy vízzel! A jéghideg csapvíz nem csak sárgulást, de akár teljes pusztulást is okozhat.

Hirdetés

5. tápanyaghiány:
Az egész levél halványsárga lesz, ha nincs elég tápanyaga a muskátlinak. A futóknál lehet hetente, az állóknál kéthetente tápoldatozzon!

6. forró, száraz idő:
Sárgulást vagy levélvörösödést okozhat. Az elszíneződött leveleket mindenképpen vágjuk ki. Legyen egy locsolási ritmusunk mert a muskátli szereti, ha pontos a gazdája.

7. kevés öntözés:
Csak a levél széle lesz sárgás.

Hirdetés

8. Hosszú hőség :
A kánikula idején érdemes egy kevéssé napos helyre átrakni a muskátlikat. így meg is előzhető a levélsárgulást!

9. gombás fertőzés:
A muskátli nem fejlődik, levelei sárgulnak. Amennyiben fertőzésre gyanakszunk azonnal távolítsuk el a beteg növényt az egészségesek közeléből! Csak így menekülhet meg a pusztulástól a többi muskátlink.

Forrás: blikkruzs.blikk.hu
Hirdetés
Categories: Érdekes

Hirdetés