Hirdetés

Ha olcsó, univerzálisan használható, minden háztartásban megtalálható anyagra gondolunk, akkor elsőként a szódabikarbóna jut eszünkbe. Kétségtelen, hogy ezt a csodálatos anyagot számos területen felhasználhatjuk, azonban van egy vetélytársa, ami sok felhasználási célra még hatásosabb is nála!
A gyógynövény szaküzletekben és bioboltokban kapható, és nagyrészt megkövesedett algát tartalmazó kovaföldről van szó! Használhatjuk az egészségmegőrzés, az öregedés lelassítása és a háztartás számos területén!
Az alábbiakban adunk néhány tippet ehhez a csodálatos anyaghoz:

Hirdetés

1.) Erősíti a körmöket, a fogakat és a csontokat:
Szilícium-dioxidban gazdag, ezért csökkenti a korai csontritkulás kockázatát, jót tesz az ízületeknek, és a betöredezett körmökre is megfelelő ellenszer lehet.

2.) Meggátolja a rossz koleszterin szint emelkedését:
Ennek a hatásnak az eléréséhez legalább egy hónapig rendszeresen fogyasszuk! (Ne alkalmazzuk, amennyiben allergiásak vagyunk rá).

3.) Jót tesz az arcbőrnek és serkenti a kollagéntermelést:
Ez a szemcsés, természetes ásványi anyag rendkívül jót tesz a hajnak, a kötőszöveteknek, növeli a kollagéntermelést, a bőrünk szinte kisimul, és lassabban ráncosodik. Ezenkívül a kovaföld támogatja az ízületek és a csontok egészségét.
Ha bedörzsöljük vele az arcunkat, megszabadít minket az elhalt hámsejtektől, és a kovaföldben található ásványi anyagok szebbé teszik a bőrünket.
Keverjünk össze egy evőkanál kovaföldet némi Aloe Vera géllel, hogy egy krémszerű anyagot kapjunk. Ezzel a krémmel kenjük be körkörös mozdulatokkal az arcunkat. A szemünkbe ne kerüljön! Pár percnyi hatóidő után langyos vízzel mossuk le. Meg fogjuk látni, hogy rendszeres alkalmazása esetén szebb lesz az arcbőrünk.

Hirdetés
4.) Rendkívül hatásos testszag és lábszag ellen:
Amennyiben bedörzsöljük a cipőnket kovafölddel, az nem büdösödik be!
Semlegesíti a kellemetlen testszagokat: olvasszunk egy kis shea vajat vagy kókuszolajat egy edénybe, majd keverjünk bele némi kovaföldet, hogy egy izzadásgátló hatású krémszerű anyagot kapjunk. Ebből az anyagból negyed teáskanálnyit kenjünk a hónaljunkra, és dezodor szerű hatást érhetünk el, természetes úton!

5.) A zöldségek, gyümölcsök és a vetemények nagy barátja:
Ha a (leszedett) zöldséget, gyümölcsöt megszórjuk egy kis kovafölddel, a baktériumok nem tudnak abban elszaporodni, és az tovább friss marad.
Amennyiben a veteményeket hintjük be kovafölddel, a hatás hasonló: nem támadják meg őket a kártevők. A kovaföld egyébként a lakásunkat is védi a bogaraktól, amennyiben az áthaladási útvonalukon, illetve a repedésekben szórjuk ki ezt az anyagot!
Hasznos volt? Ne felejtsd el megosztani, hogy a barátaid is kipróbálhassák!

Hirdetés
Categories: Egészség

Hirdetés