Hirdetés


Csavarhúzóval fenyegetve rabolt ki egy 80 éves nénit, egy 16 fiú Budapesten tavaly év végén. A fiatallal szemben most emeltek vádat.

Hirdetés

Az utcán szúrták ki
A vádirat szerint, az elkövetéskor 16 éves fiú és ismeretlen társa, 2022. december 31-én, délelőtt, a 7. kerületben figyelt fel az utcán sétáló 80 éves, egészségi állapota miatt nehézkesen és lassan járó nénire.

Pénz kért
Amikor a néni melléjük ért, a fiú pénzt kért, de az időskorú asszony közölte, hogy bankkártya van nála, majd továbbsétált, olvasható az ügyészség közleményében.

Hirdetés

Követni kezdte
A fiú követte áldozatát, majd a közeli zebrán áthaladva, egy hirtelen mozdulattal ráfogott a nő táskájára és megpróbálta azt kiszakítani a kezéből. A néni erősen fogta a táskát, amelynek a pántja rá volt tekerve a karjára, ezért a fiú végül nem tudta megszerezni.

Csavarhúzóval fenyegette
Ekkor a fiatalkorú támadó egy csavarhúzót nyomott az asszony oldalához, majd benyúlt a táska elején lévő cipzáras zsebbe, és onnan kivette a néni 15.000 forint értékű mobiltelefonját, majd futásnak eredt. Társa ezalatt figyeléssel biztosította a rablást, majd a telefon megszerzését követően együtt elmenekültek.

Más is van a rovásán
A fiú a rabláskor a csavarhúzót a néni táskájába ejtette, amit később ő meg is megtalált. A fiatalkorú fiú aztán 2023. január 2-án egy 7. kerületben parkoló nyitott autóból elvette a gépkocsi forgalmi engedélyét, amelyet a későbbiekben el akart adni. A fiút még aznap elfogták a rendőrök, a lopott okmányt pedig megtalálták.

Hirdetés

Fiatalkorúak börtöne
Most a Budapesti 1. és 12. Kerületi Ügyészség Fiatalkorúak Büntetőügyeinek Részlege a fiatalt felfegyverkezve, időskorú személy sérelmére elkövetett rablás bűntettével, valamint közokirattal visszaélés vétségével vádolja, és vele szemben fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozta a vádiratban.

Videón a támadás:

Kiemelt kép: ügyészség videorészlet Forrás
Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés