Hirdetés


Videót tett közzé Soros György, aki így kíván reagálni az őt ért vádakra, támadásokra és hadjáratra, amit a Fidesz kormány nagyjából 2 éve folyamatosan, egyre erősebben folytat ellene. “Soros György a jelenlegi magyarországi helyzetről” című felvételen Soros arról beszél, hogy hosszú ideig kapcsolatban állt Orbán Viktorral és a “Bibós fiúkkal”.

Hirdetés

Évek óta nem találkoztak a miniszterelnökkel, mert szerinte;
“A KAPCSOLATUNK MEGROMLOTT, MERT Ő MEGROMLOTT.”
Soros elmondta, nyilvánvaló, hogy Orbán és köre “maffiállamot épített ki”, melyben a magyar emberek kenyere az elnyomás és a gyűlölet, a hazugság, és az apátia.
“MAGYARORSZÁGOT KIHASZNÁLJA, ELNYOMJA AZOKAT, AKIK ELLENZÉKBEN VANNAK”
Soros azt mondja, Orbánék kihasználják a vezető pozíciójukat arra, hogy hatalmukat megtartva meggazdagodjanak.
“Ez az ellentéte annak, amit mi akartunk elősegíteni. Elvi ellentétek vannak köztünk, amit nem lehet áthidalni. Nekem nincs személyes ellentétem. Elvi ellentétem van. A rendszerét ellenzem”, mondja Soros.
Orbán egykori mentora szerint alapítványát, és a magyar civil társadalmat Orbán “ki akarja írtani”. Bár ő személyesen ebből nem érez semmit, hiszen “Orbán nem ér el hozzá”, de kiemelt figyelemmel kíséri a magyarországi aktualitásokat.
“MEGÍTÉLÉSEM SZERINT MOST A RENDSZER JOBBAN ELNYOMJA AZ EMBEREKET, MINT AZ OROSZ MEGSZÁLLÁS ALATT. OTT SIKERESEBBEN TUDTUK TÁMOGATNI A TÁRSADALMAT AHHOZ, HOGY INFORMÁCIÓT ÉS SEGÍTSÉGET KAPJANAK.”

Hirdetés
Itt a teljes riport első része:

Egy másik videójában a magyarországi támogatásairól beszél.
Elmondja, hogy az egész 1984-ben kezdődött, ekkor vették fel a kapcsolatot az ellenzéki Fidesszel, ekkor jelentek meg a komolyan vehető demokratikus törekvések, és Soros alapítványa ezt kívánta támogatni. Elmondta, hogy a kommunista rendszerrel jobban együtt lehetett működni, mint ma Orbán rendszerével.

Hirdetés
A második rész itt:

S bár szerinte az emberek már elfelejtették, de szerinte emlékezetes, mennyit segített a demokratizálódásban a magyaroknak:
Akkor hozzáférhetetlen és méregdrága fénymásológépekkel támogatta szerveződő ellenzéket, de a kilencvenes években például alapítványai ingyen tejet adtak a gyerekeknek.
A harmadik videón gyerekkori emlékeiről, szüleiről beszél, és arról, hogy az ország sokáig fagyott volt. Nem voltak változások egészen a rendszerváltásig. Aztán minden kinyílt. Majd így folytatja:
“MOST IS VANNAK VÁLTOZÁSOK, CSAK NEM JÓK. OTT VAN PÉLDÁUL A VÁR, AZ ORBÁN CSINÁL MAGÁNAK EGY PALOTÁT, AMI KEVÉSBÉ SZIMPATIKUS NEKEM”

Hirdetés
A harmadik videó itt:

Orbán diktátorrá válásáról szóló interjúk atombombaként hatnak, korábbi barátja a milliárdos Simicska Lajos is Soros szavaival egybehangzókat nyilatkozott az RTL-nek, miszerint Orbán diktatúrát épít ki, és maffiaállamot teremtett, mellyel szerinte hazaárulást követett el. Érdemes elgondolkodni végre, ha mindenki ugyanazt fújja, egyedül csak Orbán emlékszik másképp, akkor vajon kinek lehet igaza? Segítek: Nem Orbánnak.

Forrás: pestibulvar.hu
Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés