Hirdetés


Ha eddig nyitott ajtónál aludtál, ez most változhat.
A Feng Shui szerint nagyon fontos, hogy sose aludj nyitott ajtóval. Miért? Mert így a pozitív energia könnyen távozhat a helyiségből, és épp ilyen könnyen léphet a szobába a negatív energia. A zárt ajtó a biztonság érzését adja, és segít tisztább elmével, pihentebben ébredni, nyugodt lelkiállapotban.
De vannak más érvek is arra, hogy bezárjuk az ajtónkat.
A csukott ajtó blokkolja a külvilág zajait
Amennyiben zajos környéken laksz, ráadásul éber alvó vagy, jobban teszed, ha becsukod magad mögött a hálószobád ajtaját. Ezzel nem szűnnek meg varázsütésre a zavaró hangok, de az ajtó jelentős mértékben tompítja azokat, így nem kell ezerszer is megébredned éjjel, és mentesülsz az visszaalvás nehézsége alól.

Hirdetés

Hatékonyabban reagálhatsz, ha netán betörnének hozzád
Ha a szobád ajtaja csukva, sokkal hatékonyabban reagálhatsz egy rablásos betörésre, mint általában. A zárt térben feltűnés nélkül indíthatsz telefonhívást, és el is rejtőzhetsz, míg a rendőrség vagy az illetékes hatóságok biztosítani tudják a védelmedet.
Nagyobb eséllyel élhetsz túl egy tüzet
Ha nyitott ajtóval térsz nyugovóra, egy lehetséges tűzvész esetén gyorsabban hatol be a füst és a láng a helyiségbe, ahol alszol. Egy zárt ajtó jelentősen lelassíthatja ezt a folyamatot, neked pedig elegendő reakcióidőt ad ahhoz, hogy a megmeneküléshez szükséges döntéseket meghozd. A hő sem emelkedik oly gyorsan a szobában, mint ahogyan az ajtó a mérgező füstnek is gátat szab épp addig, míg kell.

Hirdetés
Categories: Érdekes

Hirdetés