Hirdetés
Dunaújváros egyik ötemeletes társasházának tetőtéri erkélyajtaján szökött ki csütörtökön délelőtt a Murphy névre hallgató, hófehér bundájú, kék szemű cica. Szorult helyzetbe akkor került, mikor a lapos tetőre kijutva beleugrott az egyik téglafalazatú, betonfedésű szellőző körülbelül harmincszor tíz centiméteres nyílásába.
A többi lakó is értesült a kéménybe zuhant macskáról, hallották a nyávogását is, ezért másnap a kéményseprő-ipari közszolgáltató szakembere speciális kamerával tizenhét méter mélységig átvizsgálta a lépcsőház mindhárom szellőzőnyílását. Sikerült behatárolni, hogy melyik kürtő fogságába esett az állat, de mivel a cica süket, ezért kicsalogatni nem tudták, a tűzoltók segítettek a mentésben.
0507
A dunaújvárosi lánglovagok végül a segítőkész lakókkal egyeztetve az egyik földszinti lakás fürdőszobai szellőzőjét bontották meg kis mértékben.
06
A körülbelül 15 x 30 centiméteres nyíláshoz ekkor fel tudott kapaszkodni a macska, akit ezután a tűzoltók átadtak aggódó gazdájának. Murphy sértetlenül megúszta a kéményes kalandot!
04
Forrás: tuzoltosag.info

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés