Hirdetés


A táplálkozásunk részét képező zöldségek és gyümölcsök sokat segíthetnek abban, hogy egészségesek maradjunk, illetve stabilizáljuk az egészségügyi állapotunkat. Természetesen betegség esetén az egészséges élelmiszerek nem váltják ki az orvosi kezelést, de az életmódváltás sokat segít abban, hogy az egészségünk stabil lábakon álljon.
Az ajurvédikus tanítások szerint az ananászos víz a szervezet endokrin rendszereinek működését stabilizálja, és -mivel nagy mennyiségben tartalmaz C vitamint és egyes testbarát hormonokat -, számos egészségügyi probléma enyhítésére alkalmas.
Nézzük, milyen pozitív élettani hatásai lehetnek az ananászos víznek az emberi szervezetre:

Hirdetés

1.) Gyulladáscsökkentő hatású, és kitisztítja a méreganyagokat az emberi szervezetből. Biztosítja a kötőszövetek egészségét, és akár még az ízületi gyulladást is enyhítheti.

2.) A pajzsmirigy betegségek tüneteit is enyhíti, és a pajzsmirigy működésének szabályozásáért is sokat tesz.

3.) Egy kísérlet során a tudósok arra jutottak, hogy egy három napos ananász kúra megszabadít a bélparazitáktól.

4.) Ezenkívül az ananászos víz támogatja az emésztésünket, ugyanis hormonjai segítenek a fehérjék gyorsabb lebontásában. Rost tartalma pedig fokozza a bél működést.

Éppen ezért csak jól járhatunk, ha minden reggel megiszunk egy csésze ananászos vizet, és megeszünk egy pár kocka ananászt is. Az ananászos víz akkor a legjobb, ha előző este friss friss ananászból készítjük el, szénsavmentes vízben, és másnap reggelig hagyjuk állni.
Fentiek információs célt szolgálnak, nem minősülnek orvosi javaslatnak! Betegség esetén fordulj orvoshoz! Jó egészséget kívánunk!

Hirdetés
Categories: Receptek

Hirdetés