Hirdetés


A 37 éves Ahmed Dawood Seedat és a 32 éves Fahima Yusuf már nyolc éve házasok voltak, amikor megtörtént a tragédia. Egy este a férj kerékkulcsot ragadott, majd alvás közben verte agyon feleségét. Ezután megfojtotta, és eltemette a kertben. A rendőrök négy nap múlva találták meg Yusuf holttestét ausztráliai otthonukban. Az eset még 2018-ban történt, ám a tárgyalásra hétfőn került sor.

Hirdetés

A bíróságon elhangzott információk alapján Seedat a nyolc év házasság során elhidegült feleségétől, főként a szexualitás hiányzott kapcsolatukból. A férfi szerelmes lett felesége lánytestvérébe, akivel a gyilkosságot követően szeretett volna közös életet kezdeni.
Seedat bevallotta tettét: elmondása szerint az ominózus estén Yusuf megpróbálta elcsábítani őt, ám az aktus erőszakossá vált. A nő ezért azt kérte férjétől, támadjon rá az ágyban, ám azt nem gondolta volna, hogy a férfi ezt ennyire komolyan is veszi. Seedat ugyanis már hetek óta tervezett valamit: a rendőrség nyomozása során kiderült, hogy a férfi az interneten próbált megoldást keresni az emberi test tartósítására, egy holttest elrejtésére, és az élve eltemetésre is. Seedat bevallása szerint felesége utolsó szava a „szeretlek” volt.

Hirdetés

A gyilkosság különösen kegyetlen volt: Seedat egy kerékkulccsal sújtott le feleségére, amitől a nő azonnal felébredt, ám túl sebezhető volt a védekezéshez, ezért férje tovább bántalmazta őt. A brutális ütéseket követően Seedat megfojtotta feleségét, majd kivonszolta a kertben lévő hatalmas gödörbe, amit korábban egy állítólagos medence miatt ásatott. Két kisgyermekük ezalatt végig a házban aludtak. A férfi eltemette feleségét, majd a szomszédoknak és a barátoknak azt állította, orvosi kezelés miatt van távol Yusuf, a nő testvérének pedig azt állította, hogy tönkrement a házasság, ezért felesége elhagyta őt.
A nyomozók szerint ugyan ügyetlen, de teljesen kiszámítható volt Seedat kegyetlen tette. A férfit életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte a bíróság.

Forrás: borsonline.hu
Hirdetés
Categories: Ütős

Hirdetés