Hirdetés


Tatabányán egy mentős, bátorítva kollégái által, sürgősségi hordággyal tört be egy rohamkocsi szélvédőjét. A rongálás pillanatát a mentőállomás dolgozói rögzítették, a felvétel pedig gyorsan terjedni kezdett a mentőszolgálat dolgozói között, mely végül eljutott a Blikkhez is.

Hirdetés

Győrfi Pál, a mentőszolgálat kommunikációs vezetője a Blikknek megerősítette az eset hitelességét: „Több mint egy hónappal ezelőtt egy korábban balesetet szenvedő, összetört állapotában ideiglenesen a mentőállomás udvarán tárolt mentőautóban okozott további kárt egy fiatal mentős, miközben ketten buzdították” – tájékoztatott.

Hirdetés

A mentőszolgálat az ügy kapcsán azonnali munkáltatói vizsgálatot indított, melynek eredményeként az érintett mentősdolgozókat azonnal elbocsátották. Az általuk okozott kár megtérítésére is kötelezik őket. A Blikknek nyilatkozó büntetőjogász szerint a szándékos rongálás bűncselekménynek minősül. Hozzátette, azért nem történt hivatalos feljelentés az ügyben, mert a jog szerint, ha a rongáló beismeri tettét és jóvátételt kínál a sérelmezettnek, az elkövető büntetését jelentősen enyhíthetik.

Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés