Hirdetés


Szijjártó Péter közösségi oldalán osztotta meg videóját, amelyben arról beszélt, hogy „hát ugye, voltak ezek az elvárások, amikről itt előbb beszéltem Önöknek, hogy orosz gazdaság a térdére, a háború gyorsan véget ér”.

Hirdetés

Hozzátette:
Mondom, ez volt az elvárás, azért nem tartunk itt. Mire néhány nyugat-európai kolléga és az Európai Unió főképviselője egy emberként kezdte mondani, hogy ne hazudjak, mert, hogy ilyen elvárás sose volt
– fogalmazott a Facebookon közzétett videójában.
Mint mondta, megkérdezte, hogy de akkor, ha nem volt – márpedig állítása szerint volt, hisz ott ült a vitákon –, ha nem az volt az elvárás a szankciókkal szemben, hogy azok segítenek a háborút hamarabb lezárni, akkor mi?
A külügyminiszter szerint a szankciók teljes csődjének a legnagyobb beismerése az, hogy “ma Nyugat-Európában és Brüsszelben letagadják, hogy a szankciók első körének bevezetésekor az elvárás az volt, hogy a szankciók segítenek a háborút hamarabb lezárni”.

Hirdetés

Innentől kezdve én azt hiszem, hogy mindenki számára világos kell hogy legyen, hogy az Európai Unió kizárólag azért akar újabb és újabb szankciókat bevezetni, hogy a saját maga hibás, rendkívüli mértékben súlyos károkat okozó döntéseit még valahogyan mentegesse. Ugyanis annak kimondása, hogy bizonyos szankciók csődbe mentek, csődbe vitték Európát és zsákutcába jutottak, ennek a kimondása gyakorlatilag felelősök után kiáltana
– fogalmazott Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szombaton a közösségi oldalán.
Úgy gondolja, ha ez kimondásra kerülne, akkor elő kéne állniuk azoknak a brüsszeli vezetőknek, akik február végén, március elején a szankciók bevezetést javasolták, “kardoskodtak mellette”. A külügyminiszter szerint elő kellene állniuk, és azt mondaniuk, hogy „mi hibáztunk, mimiattunk került az európai gazdaság recesszióközelbe”, akkor abból az a félmondat is következik, hogy „lemondunk”.

Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés