Hirdetés


Másodfokon is elutasították az otthonápolási kérelmét, így nem maradt más lehetősége Galambos Lajosnak, mint a börtönben túlélni az előtte álló éveket. Gyógyíthatatlan betegsége miatt ez azonban nem lesz könnyű feladat. A hírek szerint Lajcsi hangulata elég rossz, nem akar beszélni sem senkivel.

Hirdetés

Április végén vonult be
Április 26-án délelőtt 10 órakor kezdte meg a börtönbüntetése letöltését Lajcsi Baracskán. Ebből valójában négy hónapot már letöltött előzetesben, így csak 3 évet és 2 hónapot kell rácsok mögött töltenie egyhuzamban. Bevonulásának időpontját titokban tartotta, mert el akarta kerülni, hogy a fotók készüljenek róla aznap.

Azóta már kórházban is volt
Pár nappal a börtönbe vonulását követően előbb a gyengélkedőre vitték orvosi vizsgálatra, majd kórházba is kellett szállítani. A berettyóújfalui központi kórházban ápolták, végül azonban visszakerült a börtönbe. Onnan többször is olyan hírek láttak napvilágot, hogy nincs jól, romlik az állapota.

Hirdetés

Otthonápolási kérelmet adott be
Galambos Lajos otthonápolási kérelmet adott be az egészségügyi állapota miatt. Ezt azonban elutasították. A börtön orvosa úgy látta, Lajcsi részben vagy egészben el tudja látni önmagát a rácsok mögött a mindennapok során.

Romlott az egészségi állapota
Az ügyvéd, dr. Csontos Zsolt elmondta, amióta megtudta Lajcsi a számára kedvezőtlen döntést, tovább romlott az állapota. A hír elszomorította, így minden reménye szertefoszlott azt illetően, hogy otthon töltheti le a büntetését. A trombitaművész kizárólag folyékony halmazállapotú táplálékot tud magához venni. Leveseket tud enni, ezen felül például a pörkölt szaftját és teákat tud fogyasztani. Folyamatosan veszít a súlyából.

Gyomorbántalmak kínozzák
Galambos Lajosnak folyamatosan gyomorfájdalmai vannak, rendszeresen időzik a börtönorvosnál. A szükséges ellátást megkapja Lajcsi, ám ügyvédje szerint védencének olyan krónikus betegsége van, ami csak műtéttel lenne orvosolható. Ez jelenleg nem kivitelezhető, amíg börtönben van.

Egyedül egy szobában
Az ügyvéd hozzátette: a zenész napjait úgy kell elképzelni, mint egy kórházban fekvő betegét, akire éjjel-nappal nővérek vigyáznak. Esetében viszont nincsenek betegtársak, hiszen egyedül van egy szobában, és arra vár, hogy a szeretteivel beszélhessen.

Hirdetés

Nem kérte a pszichológus segítségét
Galambos az ügyvédjén kívül a családtagjaival is rendszeresen kommunikál, személyesen viszont egyikükkel sem találkozott a bevonulása óta. Lajcsi kérhetné börtönpszichológus segítségét, de még nem tette meg.

Rosszkedvű
A meggyengült fizikuma mellett a rosszkedv is kínozza a művészt, kedvtelen és nem hajlandó beszélni szinte senkivel. Még a családtagjainak is megtiltotta, hogy nyilatkozzanak a hogylétéről.

Kiemelt kép: Galambos Lajos. Fotó: Youtube Forrás
Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés