Hirdetés


Bruce Willis, a legendás Hollywoodi színész állapotáról tavaly derült ki, hogy afáziás, azaz beszédképtelenségben szenved. Azóta az állapota sajnos csak rosszabbodott, amit a családja is megosztott a közelmúltban: “Miután újra megvizsgálták Bruce-t az orvosok, megállapították, hogy állapota még rosszabbra fordult.”
A család a legújabb hírekkel is tájékoztatta a közvéleményt: “Mióta 2022 tavaszán bejelentettük, hogy Bruce-t afáziával diagnosztizálták, az állapota előrehaladt. Nemrég kaptunk egy újabb diagnózist vele kapcsolatban: frontotemporális demencia – FTD.” Hozzátették: “Bár ez fájdalmas, az megkönnyebbülést jelent, hogy végre egyértelmű diagnózist kaptunk.”

Hirdetés

Az FTD, a 60 év alattiak körében, a demencia leggyakoribb formája. Mivel a diagnózis felállítása évekig tarthat, valószínű, hogy a betegség sokkal gyakoribb, mint azt sokan gondolják. “Jelenleg nincs kezelési módja, csak remélni tudjuk, hogy ez változni fog az elkövetkező években.” – hívta fel a figyelmet a család.
A közlemény végén a Willis család arra kérte a médiát, hogy az érintett betegségre irányítsák a figyelmet, mivel sokkal több kutatást és figyelmet érdemel. Ezen kívül pedig egy megható képet is megosztottak a nyilvánossággal, amin a súlyosan beteg színész 2 hónapos lányunokáját öleli magához, ezzel is hangsúlyozva, milyen fontosak a családi pillanatok egy ilyen nehéz időszakban.

Hirdetés

Hirdetés
Categories: Megható

Hirdetés