Hirdetés


Egy 34 éves családapa, két kisgyermek édesapja vesztette életét az Esztergom külvárosi részén történt robbantásban. Kónya Gábor Lajos kisebbik gyermeke alig pár hónapos csupán. A férfi hét éve szolgált a TEK-nél, ő állt a legközelebb a robbanáshoz, a holttestét pedig csak hajnalra sikerült kiemelni a romok közül. Az egész országot megrázták a történtek, a robbantásban 11 ember, köztük a túsztárgyaló is megsérült.

Hirdetés

Előbb fenyegetőzött, majd robbantott
Szerdán este robbantás történt Esztergomban. Egy rendőr elhunyt, és többen megsérültek. A város külterületének egyik utcájában egy családi háznál egy zavart elméjű férfi követte el a robbantást.

Nem lehetett lebeszélni a szándékáról
A férfihoz a Terrorelhárítási Központ munkatársait riasztották. A túsztárgyaló igyekezett meggyőzni az agresszív férfit, hogy ne tegye meg azt, amire készül. Sajnos nem járt sikerrel, a robbantás következtében a TEK egyik munkatársa valamint az elkövető is meghalt.

Tizenegy sérültje is van a történteknek
Az eset kapcsán nyolc rendőr, valamint három tűzoltó is megsérült. Őket sürgősségi ellátásban részesítették, a többségük pedig hazamehetett lábadozni. Öt személynek további kórházi kezelésre van szüksége ahhoz, hogy teljes mértékig felépüljön.

Hirdetés

Hősi halottá nyilvánították az elhunyt rendőrt
A belügyminiszter, Pintér Sándor hősi halottá nyilvánította, valamint soron kívül rendőr főhadnaggyá nevezte ki Kónya Gábor Lajos rendőr törzszászlóst, a TEK néhai munkatársát, aki a zavart elméjű férfi által előidézett szándékos robbantás következtében halt meg. Pintér Sándor belügyminiszter az elhunyt rendőr hozzátartozói számára részvétét fejezte ki.

Minden rendőr gyászol
„Ma minden rendőr gyászol az országban. A BRFK teljes állománya osztozik a Terrorelhárítási Központ fiatalon elhunyt munkatársa hozzátartozóinak gyászában. Ma a csend és a gyász napja van, így híreket sem fogunk megosztani az oldalon” – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

Családapa volt
Információink szerint a férfi családapa volt, két kisgyermek édesapja, a kisebbik gyermeke alig pár hónapos csupán.

Hét éve szolgált a TEK-nél
A 34 éves férfi hét éve szolgált a TEK-nél, ő állt a legközelebb a robbanáshoz, a holttestét pedig csak hajnalra sikerült kiemelni a romok közül. Ő volt a TEK munkatársai közül az első, aki munkavégzés közben halt meg.

Hirdetés

Elismerésben részesültek a sérültek
A belügyminiszter a sérülteket elismerésben részesítette. Csütörtökön meg is látogatta a tárcavezető a rendészeti államtitkár, valamint a Terrorelhárítási Központ főigazgatója kíséretében azokat a sérülteket, akiket kórházban, de nem intenzív osztályon ápolnak. A rendészeti vezetőkkel együtt mielőbbi felgyógyulást kívánt számukra.

Kiemelt kép: mentők a robbantás helyszínén – Forrás
Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés