Hirdetés


Egy ukrán kisfiú menekülés közben sírva árulta el, hogy az apukáját Kijevben hagyták, aki talán még harcol is majd. Mint ismert, Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtök hajnalban teljes körű támadást indított Ukrajna ellen.

Hirdetés

Az összecsapások már több száz emberéletet követeltek, köztük civilekét, gyerekekét, de rengeteg a sebesült is. Több millió ember indult útnak mindent hátra hagyva, hogy – a határokon átkelve – elmeneküljenek a szörnyűségek elől. A háború az ötödik napra sem fejeződött be. Még vasárnap este egy több mint 5 kilométeres katonai konvoj indult meg Kijev irányába, s a műholdfelvételek tanúsága szerint a konvoj részét többek között tankok, gyalogsági harcjárművek, valamint önjáró lövegek képzik.
Rengeteg család szakad szét, mivel jelenleg csak az ukrán nők és gyerekek hagyhatják el az országot, miután a hatóságok arra utasították a 18-60 év közötti férfiakat, hogy maradjanak és harcoljanak.

Hirdetés

Megrázó felvétel került ki egy menekülésben lévő kisfiúról, aki könnyes szemekkel mesélt hátrahagyott édesapjáról.
„Apát Kijevben hagytuk. Dolgokat fog árulni és segíteni a hőseinknek, a hadseregünknek. Még az is lehet, hogy harcolni fog” – mondta az ukrán kisfiú, majd elsírta magát.

Hirdetés
Categories: Megható

Hirdetés