Hirdetés


Mikes Anna, a népszerű “Dancing with the Stars” szereplője, közösségi média csalás áldozatává vált, ami sokakat meglepetéssel ért. Az online térben sajnos egyre gyakoribbá válnak azok a csalások, amikor gyanútlan csalók a hírességek nevét és képeit használva próbálnak meg megtéveszteni embereket, legyen szó hamis profilokról vagy társkereső oldalakról.

Hirdetés

Ezúttal Mikes Anna került sorra, amikor egy ismeretlen személy a nevével és fotóival próbált visszaélni a közösségi médiában. Anna azonban nem tűrte szó nélkül a történteket, és azonnal cselekedett: követőit arra kérte, hogy segítsenek az álprofil felszámolásában, és jelentsék a csalót. Nem ő az egyetlen, aki ilyen helyzettel szembesült; párja, Krausz Gábor is hasonló bűncselekmény áldozata lett egy társkereső oldalon.

Hirdetés

Ezek a csalások nem csupán a személyes hírnevet áshatják alá, hanem a magánélet biztonságát is veszélyeztetik. Az ilyen típusú visszaélésekkel szembeni harcban a közösség ereje is nagy szerepet játszik: minél többen jelentik a hamis profilokat, annál hatékonyabban lehet fellépni ellenük.

Forrás
Hirdetés
Categories: Ütős

Hirdetés