Hirdetés

Fotó: TASR

Teljesen megvakult egy páciens, miután rossz szemét operálták ki a ruľinovi kórházban. A műtétet végző doktornőt felelősségre vonták, a kórház több intézkedést is elfogadott a történtek után – írja a Paraméter.

Hirdetés
Eva Kliská, a Pozsonyi Egyetemi Kórház szóvivője szerint az intézmény kifejezte sajnálatát a történtek miatt, és teljes mértékben együttműködik a pácienssel és családjával a következmények orvosi, pszichológiai és szociális enyhítésében. “Nagyon érzékenyen kezeljük az esetet, az érintettekkel természetesen kommunikálunk, és minden téren segítségükre leszünk” – mondta a szóvivő.

Hirdetés

Megerősítette, hogy a műtétet végző doktornő már nem dolgozik a klinikán. A TASR információi szerint a hibát egy elismert szemészeti szaktekintély követte el.
A történtek után a kórház továbbképzésre küldte a szemészeti klinika személyzetét. Emellett létrehoztak egy munkacsoportot, valamint új ismeretekkel bővítették ki a protokollt. Az ügy érzékenységére hivatkozva a kórház nem közöl bővebb információkat.
Az ügyet az Egészségügyi Felügyeleti Hivatal (ÚDZS) vizsgálja, az egészségügyi minisztérium nem kommentálta a történteket.

Fotó: illusztráció
Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés