Hirdetés


Ez a felvétel bemutatja, miért kell mindig megfelelő követési távolságot tartani.
Június 24-én, péntek délután az M3-as autópálya Vásárosnamény felé vezető oldalán több tíz kilométeres torlódás alakult ki a folyamatos balesetek miatt. Az egyik nyomán az 57-es kilométerszelvénynél lelassult a forgalom, voltak, akik szépen lassítottak, használták a vészvillogót, hogy figyelmeztessék a mögöttük lévőket.

Hirdetés

Ekkor a belső sávban nagy tempóval érkezett egy autó, ami már nem tudott volna megállni, ezért az előtte haladó elrántotta a kormányt és a külső sávba ment, a másik autó viszont így nekiment a belsőben álló járműveknek.
A balesetet szerencsére mindenki túlélte. Az ilyen esetek mutatják azt, mennyire fontos, hogy nagyon figyeljük a forgalmat, tartsunk megfelelő követési távolságot és ha azt tapasztaljuk, hogy az előttünk haladó járművek sebessége jelentősen csökken, akkor azt reagáljuk le megfelelően, tartsunk még nagyobb követési távolságot, figyeljük az előjelzéseket, csak a vezetésre koncentráljuk, és persze a sebességhatárok betartása is fontos! – írja a Magyar Közút instagram oldalán.

HirdetésHirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés