Hirdetés


“Cseh Katalin az Európai Parlament elé benyújtotta “Lex Mészáros” javaslatát, melyet az nagy többséggel meg is szavazott.
A Lex Mészáros célja, hogy azok, akik korábban visszaéltek az uniós pénzekkel, ne kaphassanak további támogatásokat.”
– írja a Momentum az ATV-hez eljuttatott közleményében.

Hirdetés

Mint írják: “Cseh, aki szűk egy éve szerezte meg parlamenti mandátumát, videójábankifejtette, hogy a Momentum politikusaként az egyik legfőbb célja annak biztosítása, hogy az Európai Unió támogatásait ne használhassák olyanok, akik amúgy lábbal tiporják a közösség értékeit.
Ennek mentén nyújtotta be javaslatát a Parlament elé, mely javaslatot a képviselők nagy többsége támogatott, így az a Bizottság elé került.

Hirdetés

Az Arachne(pók) eszközrendszer használata, mellyel az uniós források elosztásakor kiszűrhető a csalások lehetősége, és megelőzhető az uniós pénzek ellopása.
A Bizottság készítsen egy feketelistátazokról a cégekről és tulajdonosaikról, amelyek ellen korrupció és sikkasztás gyanújával folyik vizsgálat, vagy amelyeket korábban ilyen bűncselekményekben részesnek találtak.
A feketelistán szereplők 5 évre legyenek eltiltva az uniós pályázatoktól, emellett pedig minden futó projektjük különös alapossággal legyen átvizsgálva.
A Parlament után most a Bizottságon a sor, hogy a javaslatokat megvizsgálja és megvalósítsa.

Hirdetés

Cseh megígérte, hogy annak érdekében, hogy ez megtörténjen, folyamatos kapcsolatban lesz a Bizottság illetékeseivel.
Ha a Bizottság partner lesz ennek az ellenőrzési és elszámoltatási mechanizmusnak a megvalósításában, az végre valódi áttörést jelenthet Európa megújításában
– hogy az európaiak pénze ne másra fordítódjon, hanem az itt élők egészségének, tanulmányainak, munkahelyeinek fejlesztésére és környezetünk védelmére.”

Forrás: balramagyar.hu
Hirdetés
Categories: Ütős

Hirdetés