Hirdetés


A magyar sportvilág mély gyászba borult, hiszen elvesztettük Szűcs Juditot, a legendás kézilabdázót, aki 86 éves korában hagyott itt minket. Szűcs Judit nem csupán a sportpályán ért el jelentős sikereket, hanem a tanítás terén is kiemelkedő személyiség volt. Aktív sportkarrierje során a magyar kézilabda történetének egyik meghatározó alakjává vált, 16-szoros válogatottként részt vett a 1962-es romániai világbajnokságon, ahol a magyar csapat az ötödik helyet szerezte meg.

Hirdetés

Szűcs Judit nem csak a sportpályán, hanem az osztálytermekben is jelentős hatást gyakorolt diákjaira, mint testnevelő tanár. Az egészséges életmódra és a sport szeretetére nevelte a fiatalokat, ezáltal számos életet formált meg. Személyes elkötelezettsége és a sport iránti hűsége példaértékű volt.
A család közleménye szerint Szűcs Juditot gyászolja három gyermeke, öt unokája és férje, Kovács László, akivel 61 éven át osztozott az élet örömeiben és nehézségeiben.

Hirdetés

Szűcs Judit emléke és öröksége örökké élni fog a magyar kézilabda szerelmeseinek és a sportág rajongóinak szívében. A magyar kézilabda közössége nevében mély tisztelettel és hálával emlékezünk vissza rá, és köszönjük meg az általa nyújtott hozzájárulást a sportág fejlődéséhez és népszerűsítéséhez. Nyugodjon békében Szűcs Judit, aki mindörökké a magyar kézilabda történetének egyik legnagyobb alakjaként fog élni emlékezetünkben.

Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés