Hirdetés


A teljes lakossági felhasználást fedezné a Paksi Atomerőműben előállított áram.
A Portfolio elemzője szerint az áram esetében nem is lett volna szükség a rezsicsökkentés kivezetésére. A beszélgetés meghallgatható a videóra kattintva.

Hirdetés

Mint elmondta: a teljes lakossági felhasználást fedezné a Paksi Atomerőműben előállított áram, így a Portfolio elemzője szerint a villamos energia esetében nem is lett volna feltétlenül szükség a rezsicsökkentés kivezetésére. Az atomerőmű ugyanis nettó 11,5 forintért termel egy kilowattóra áramot, aminek ára a rezsicsökkentett számlákon nettó 12-13 forint.
Akik árammal fűtenek, a gázra biztosított kedvezményes mennyiséget nem tudják kihasználni. Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter a szerdai kormányinfón rövidre zárta az árammal fűtők kompenzációjára vonatkozó kérdést: Az áram és gáz között nincs kompenzáció.

Hirdetés

Az MSZP szerint igazságtalan, hogy az árammal fűtőket sokkal nehezebb helyzetbe hozza a kormány döntése. Tóth Bertalan társelnök elmondta: igazságosabbá kellene tenni a rendszert, és el kellene kezdeni az épületszigetelési programot, amelyre EU-s források is vannak. “Ehhez le kellene hívni az uniós pénzeket, így vissza lehetne térni a jogállami keretek közé.” A kormányt is kérdezte az RTL Híradó a témában, de választ nem kaptak a kérdéseikre.

Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés