Hirdetés

Fotó: Csaba Krizsán / MTI


A Tesco vezérigazgatójának, Ken Murphynek a fizetése komoly vitákat váltott ki a befektetők körében, különösen a jelenlegi megélhetési válság közepette. A Reuters szerint Murphy a 2024 februárjáig tartó üzleti évben 9,93 millió fontot keresett, ami jelentős emelkedés a korábbi 4,44 millió fontról. A ShareAction felelős befektetési csoport szerint Murphy jövedelme 430-szorosa annak, amit egy átlagos Tesco-alkalmazott hazavihet.

Hirdetés

A részvényesek a közelgő találkozón szándékoznak számon kérni az igazgatótanácsot, hogy miként indokolható ez a jelentős különbség, különösen akkor, amikor a szerződéses takarítók és a biztonsági személyzet bére elmarad a Living Wage Foundation által meghatározott valódi megélhetési bértől. Ez a bér a munkavállalók alapvető szükségleteinek fedezésére elegendő órabérként van meghatározva.

Hirdetés

A ShareAction arra sürgeti az összes brit szupermarketet, hogy akkreditálja magát élőmunkabéres munkáltatóként, így biztosítva, hogy minden alkalmazottjuk megfelelő jövedelemhez jusson. Közben a Tesco magas profitnövekedésről és részvényei értékének jelentős növekedéséről számolt be, ami további kérdéseket vet fel az igazgatói fizetési politika átláthatóságát és méltányosságát illetően.

Forrás
Borítókép: illusztráció
Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés