Hirdetés


Az elméje folyamatosan küzdött, hogy meg tudjon végre mozdulni, és megtörtént a csoda.
Miranda Meldrum csupán 13 éves volt, amikor váratlanul agyvérzést kapott. Majdnem belehalt. A tehetséges zenészlánynak szörnyű fejfájása, hirtelen hallásvesztése támadt, és a karjai is lebénultak, miközben a kórházba rohantak vele. De késő volt: a lánynál az agyvérzés előidézte a bezártság-szindrómát – talán a legrosszabbat, ami emberrel történhet. Akik ebben szenvednek, azok ugyanis egyetlen testrészüket sem képesek mozdítani, lehunyt szemmel fekszenek, ám az agyuk aktív, és felfog mindent.

Hirdetés


Édesanyja, Stella kitartóan járkált be hozzá és küzdött a kétségbeejtően kicsi öt százalék ellen. Sokat játszotta lánya kedvenc zenéit. Egy alkalommal, amikor Miranda már több mint egy éve feküdt tehetetlenül, az Evanescence

Hirdetés

“Bring Me To Life”-ját, más néven “Wake Me Up Inside”-ját rakta be (“Hozz vissza az életbe”/”Ébressz fel engem odabent”). És ekkor megtörtént a csoda: a lány mozgatni kezdte a szemeit, majd a kezét, végül az egész testébe visszatért az élet, és beszédre nyílt a szája.

A hatalmas boldogságot a mielőbbi teljes felépülésért folytatott tettek követték: a tinédzser újratanulja a tiszta beszédet, a járást és mindenféle mozgásformát, sőt az ének óráira is visszamegy.
Miranda így nyilatkozott a zenékről, amiket édesanyja játszott neki, míg ő mozdulatlanul feküdt: “A zene olyan volt nekem, mintha fognák a kezemet. Láttam a fényt az alagút végén, tudtam, hogy az állapotom csak átmeneti. Nem engedtem meg magamnak a negatív gondolkodást, csak a pozitívat. Állandóan arra gondoltam: ‘Mozogj!’ – semmi se történt. Majd újra: ‘Mozogj!’ – és még mindig semmi. Aztán egyszer csak: ‘Mozogj!’ – és akkor elkezdett remegni a szemem.”

Hirdetés

Ez volt az a dal, ami meghozta a csodálatos áttörést:

Hirdetés
Hirdetés