Hirdetés


Az RSPCA állatjóléti szervezet, akik az Egyesült Királyságban elveszett, megsérült és szerencsétlen állapotban lévő kóbor kutyáknak nyújtanak védelmet, novemberben rátaláltak egy kis Chihuahua kutyára.
Azonban ennek a kis szőrös kutyának az esete a legkegyetlenebb és legrosszabb eset, amit az állatvédők valaha láttak.
Az eset azért borzasztó, mert a kutyát tizenéves suhanc ellopták és bántalmazták. A négy fiú tizenöt-tizenhat évesek voltak, és kábítószer hatása alatt voltak.

Hirdetés

A kiskutyának szörnyű dolgokat kellett elviselnie: a fiúk kínozták és élvezték, hogy a kutya szenved. Először összekötötték a nyakát és a lábát, majd késsel vagdalni kezdték az arcát.
Ezt követően veszélyes drogokat kényszerítettek le a torkán. A kínzás után a kiskutya szörnyű állapotba került, de szerencsére az RSPCA munkatársai rátaláltak, és most orvosok gondoskodnak róla.
Caroline Doe, az RSPCA munkatársa elmondása szerint: “Ez a legrosszabb eset, amivel valaha találkoztam. Amikor megláttam végigfutott a hideg a hátamon. A kábítószer hatása alatt levő tizenévesek rendkívül barbár módon bántalmazták a szerencsétlen kiskutyát.”
A legrosszabb az egészben, hogy a kutya napokig szenvedett. Törött lábbal és nyakkal kellett napokig járnia és életben maradnia. “Soha nem fogok elfelejteni, hogy mennyire nyomasztó volt, amikor először megláttam őt” – mesélte Caroline Doe. “Sérülése annyira rosszak voltak, hogy a megfelelő állatorvosi ellátás és a fejlett orvostudomány ellenére is a kutya még hat napig szenvedett.”

Hirdetés

A kutya tulajdonosát végül tájékoztatták az esetről, akik örömmel visszafogadnák a kiskutyát.
Chunky sebei már gyógyulnak és lassan a kis szőrgombolyag visszanyerte a jókedvűségét. Az állatvédők elcsodálkoztak azon, hogy a kiskutya még mindig bizalommal tekint az emberekre, annak ellenére, hogy milyen szörnyű dolgokat műveltek vele. “Még egy kicsit felzaklatott, nem annyira jókedvű, mint korábban, de még mindig ugyanaz a kedves és bátor kutya” – mesélte a kutya gazdája.
Még mindig örömmel csóválja a farkát, amikor megszólítjuk. Mindazok számára, akik ismerték Chunky esetét, gyógyulását csodának tekintik.
A törvény szerint a négy tinédzser 5 évig nem tarthat állatot, és 700-tól 3500 euróig terjedő pénzbírságot kell majd befizetniük. Az elkövetők szüleinek szintén 8100 eurót kell fizetniük, amiért ilyen gyermeket neveltek.
Jó, hogy a négy tinédzsert elfogták, és Chunky-t időben megmentették. A kiskutya felépült, és aki találkozik vele, mindenkit lenyűgöz azzal, hogy ilyen gyorsan feldolgozta és leküzdötte ezt a traumát.

Hirdetés


Hirdetés
Categories: Megható

Hirdetés