Hirdetés


Forrás: Agence France Presse – wetheworldmagazine.com
Mintegy 60 delfin és különböző halfajok tetemeit sodorta a tengerpartra a víz Ghánában – jelentették be hétfőn a helyi hatóságok, amelyek azonnal vizsgálatot indítottak.
Az elpusztult tengeri állatokra a nyugat-afrikai ország atlanti-óceáni partvidékének három különböző térségében bukkantak a hét végén.
“Mintegy 60 elpusztult delfint és számos kis halfajt számláltunk meg csak itt ezen a strandon. Nagyon szokatlan eset, és nem tudjuk, mi történt”
– közölte Samuel Obeng, a Nyugati Térségben lévő Aximban élő halász a helyi sajtóval. – Nagyon ritka, hogy ilyen nagy számban sodródjanak partra döglött halak.

Hirdetés

Az ország halászati bizottságának illetékesei közölték, hogy mintákat vettek a tetemekből laboratóriumi vizsgálatokra. Michael Arthur-Dadzie vezérigazgató közleménye szerint első vizsgálódásaikban
nem találtak semmilyen sérülést, horzsolást a tetemeken.

Forrás: Daily Graphic – @dailygraphicghana – graphic.com.gh
A vízből is mintákat vettek, hogy meg tudják állapítani az állatok pusztulásának az okát. A szakemberek szerint a tengervíz szín és hőmérséklete normális. Michael Arthur-Dadzie szerint a tenger színe és a hőmérséklete is normális.
Mindenkit biztosítottak arról, hogy keményen dolgoznak a halak pusztulásának tényleges okának megállapításán.

MTI
Hirdetés
Categories: Ütős

Hirdetés