Hirdetés


December 2-án elhunyt Máté István, ismertebb nevén Stu33, aki nem csak a zenei világban, hanem a társadalmi szolgálat területén is jelentős nyomot hagyott maga után. Máté István, a REZSÓ Projekt társalapítójaként, egyedülálló kezdeményezést vezetett, amelyben csipszeszacskókat vasaltak össze hálózsákokká, hogy segítsenek a hajléktalanoknak a téli hidegben. Emellett sokan ismerték őt az Amnesztia zenekar frontemberként is.

Hirdetés

A Mentés Másként Alapítvány, melynek alapítója volt Máté István, a közösségi oldalán így emlékezett meg róla: „Emberi szemmel felfoghatatlan a veszteség ami minket ért, és betölthetetlennek érezzük az űrt amit itt a Földön hagyott maga után a szerettei körében, és a szolgálatában amit a hajléktalan emberek javára olyan nagy hűséggel és odaadással végzett”.
Stu33 tragikus halálát Horvátországban érte egy baleset következtében. A rendőrség egy eltűnt külföldi férfiról kapott bejelentést, aki később a Zrmanja-kanyonban, egy magas kilátópont alatt került megtalálásra. Deák Krisztián, Máté sógora szerint Máté egyedül indult el autóval a kilátóponthoz, hogy onnan túrázzon le a folyóhoz. A völgyben nincs út, a terep technikás és sziklás, ami még szép időben is nehezen járható.

Hirdetés

A hegyimentők és a rendőrség kutyái részt vettek a keresésben, de a terepviszonyok és a viharos szél miatt a mentés kockázatos volt. Végül Máté holttestét megtalálták, és a jelentések szerint a felső sziklás részről zuhant le, esélye sem volt a túlélésre.
Máté István szülei, négy testvére és a széles közösség gyászolja őt. Az édesapja így emlékezik meg róla: „Szeretett gyermekünk, sokak kedvence barátja segítője, kiváló énekes dalszerző szöveg író, szombaton dec. 02 án az Ő Mennyei Atyjához költözött. Áldott és csodálatos helyen örvendezve és az Ő Istenét dicsérve zenél tovább”. Máté István emléke és a társadalmi szolgálat iránti elkötelezettsége tovább él azokban, akiket életében érintett és inspirált.

Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés