ÚGY NÉZ KI, MINT BÁRMILYEN MÁSIK AUTÓ, AZONBAN NÉZD CSAK MEG KÖZELEBBRŐL!

Hirdetés

Egy kanadai ezermester, William Liddard feltalálta az oldalra forgó autókereket. Már nagyon régen álmodott erről a csodajárgányról, és kitartóan dolgozott is rajta. Munkájának pedig meglett az eredménye: házilag előállított anyagokkal, és saját eszközökkel olyan autót hozott létre, melynek kerekei oldalmozgásra is képesek.

Egyedi ötlete nagyon érdekesen működik. Liddiard tömlőt szerelt a felnikre, melyet beépített villanymotorok forgatnak. Ennek köszönhetően az autó oldalra, vagy bármilyen irányban képes haladni, számítógépes vezérlés segítségével, anélkül, hogy kormányozni kellene.
Mivel nincs mintázata a keréknek, közúti használatra egyelőre még nem alkalmas, hiszen például nem tud vizet kiszorítani maga alól. A tervező szerint azonban, ez is csak elhatározás kérdése, hiszen könnyedén meg lehetne oldani, ha szükséges.
Az alábbi filmecskében láthatjuk a szuperokos kerekeket egy Toyotára felszerelve. Az új kerekek Liddard Wheel névre hallgatnak. A kerekek nagy előnye az is, hogy nem kell különösebben átalakítani a járművet ahhoz, hogy használni tudjuk ezt a rendszert. Mindössze árammal kell ellátni a kerekeket, a vezérlés pedig a rádiós összeköttetés segítségével működőképes lesz.
Ez a fajta kerék kisebb helyeken, például raktárakban, vagy szűk folyosókon lehet nagyon hasznos. Liddiard jelenleg olyan csoportok, cégek érdeklődését várja, akik támogatnák a továbbfejlesztés területén.
Forrás: tudnodkell.info

Hirdetés
Hirdetés