Hirdetés


A friss posztban az írták:
„Továbbra is a híreket várjuk Szilárdról. Igazán köszönjük azt a nagyfokú érdeklődést, ami Szilárd expedícióját övezi. Nagyon szeretnénk mindenkit folyamatosan tájékoztatni, de jelenleg a helyzet tisztázása köti le minden erőnket.

Hirdetés

Egyelőre nem szeretnénk minden apró részletet közölni a jelenleg zajló mentéssel kapcsolatban, mert azok csak felesleges találgatások táptalaját képezik. A serpák jelenleg is úton vannak a Hillary-lépcső irányába, vagyis abba az irányba, ahol Szilárdot legutoljára látták.

Hirdetés

Abban biztosak lehettek, hogy a hazai háttércsapatnál aligha várja valaki jobban a híreket. Amint pontos információk állnak rendelkezésünkre a mentés kimenetelét illetően, akkor azt itt közzétesszük. Előfordulhat hogy ez 12, de akár 24 óra is lehet.”
Suhajda Szilárd utoljára szerdán adott magáról életjelet, s ahogy telt az idő, úgy vált egyre biztosabbá: baj érte. Péntek hajnalban indult el érte az a keresőexpedíció, amely immár tudni vélte, hol lehet: előzőleg egy mászócsapat az ún. Hillary-lépcső – a csúcsra vezető út – alján, 8780 méter magasan kétszer is látta őt. Először éjszaka vették észre, amikor a csúcsra igyekeztek: akkor halottnak hitték, mert Szilárd nem mozdult. Majd amikor reggel, helyi idő szerint 8 óra előtt lefelé ereszkedtek, ismét látták, de már kicsit máshol, és azt is észrevették, hogy mozog. Mivel nem volt megfelelő felszerelésük, sőt, az egyik tagjuk is bajban volt, ezért nem tudták megszervezni Szilárd mentését. Bár nem tudni, elérte-e a csúcsot, „tiszta mászással” ilyen magasra magyar sportember még nem jutott.

Hirdetés

Továbbra is a híreket várjuk Szilárdról
Igazán köszönjük azt a nagyfokú érdeklődést, ami Szilárd expedícióját övezi….

Posted by Suhajda Szilárd on Friday, 26 May 2023

Forrás
Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés