Hirdetés


Egy 18 éves váci fiú egy hónapja még hajléktalan volt, a sok segítségnek köszönhetően ma már úgy tűnik, jóra fordult az élete. Vörös Tamásnak nincsenek szülei és olyan barátai, akikhez a nehéz helyzetekben fordulhat. Az emberek jóindulatának köszönhetően azonban most mégis otthonra lelt. A fiú arra vágyik, hogy tanulhasson.

Hirdetés

A váci vasútállomáson üldögélt
Tamás napokig az utcán élt, a váci vasútállomáson üldögélt, jelenleg egy jószándékú férfinál, Fónagy Istvánnál lakik, aki ideiglenesen befogadta. A fiú az emberek összefogásának köszönhetően kapott adományokat is. Tamás a saját elmondása szerint nem áll gondnokság alatt és nem szeretne mást, csak szerető otthont és tanulni.

Tamásnak rémálmai vannak
A visszahúzódó fiú elmesélte, hogy a gyermekotthonban a társai nem voltak vele kedvesek, és nem igazán volt barátja sem. „Sokan piszkáltak a környezetemben. Anyám elhagyott hatéves koromban, apám nevelt 11 éves koromig, de agyvérzésben meghalt” – mondta megtörten Tamás, aki azóta felriad álmában.

Rendeződött az élete
Az emberek összefogásának köszönhetően mostanra úgy néz ki, hogy rendeződött a fiú élete. Tamást az utcáról Fónagy István karolta fel és ideiglenes szállást adott számára. Hosszú távon pedig segített elhelyezni egy megfelelő lakóotthonban.

Hirdetés

Beilleszkedett
„Működik a kapcsolattartás, szoktam látogatni; amiben hiányt szenved, azt maximálisan megadjuk neki. Jól érzi magát a lakóotthonban, beilleszkedett” – mondta a fiú segítője a Metropolnak.

Túl jószívű
„Tamás talán túl jószívű a társaival. Mindent odaad másoknak, mert jóhiszemű, ezért könnyen kihasználhatják szegényt” – tette hozzá.

Döbbenetes bűncselekmények sora
Rászálltak egy hatvanéves hajléktalan férfire Fóton. A suhancok rendszeresen bántalmazzák a fedél nélkül élő, nehéz sorsú Gábort. A szomorú sorsú embert három hónappal ezelőtt szúrta ki egy társaság és azóta lényegében folyamatosan terrorizálják őt. A férfi már évek óta a város utcáin él. Korábban Dunakeszin lakott, azonban élettársa 2006-ban egy agydaganatban életét veszítette.

Hirdetés

Viszonylag rendezett körülmények közt él
Gábornak pedig mennie kellett a lakásból, azóta buszmegállókban és parkokban húzza meg magát. Több mint másfél évtizede semmi problémája nem volt, koldulni sem hajlandó, emellett tisztán tartja környezetét is. Ám nemrégiben még tovább romlott amúgy is nehéz sorsa.

Folyamatosan szidalmazzák
„Egy szőkésbarna, jól kigyúrt, 80 kiló körüli fiú egy barna barátja kíséretében rendszeresen megver. Odajönnek hozzám, aztán következik a dir-dur-csit-csat, majd rám üvöltenek, hogy »takarodjál innen, szemét csöves!« Általában a kisalagi sportpálya közelében alszom, nem tudom, miért és mivel zavarom őket” – nyilatkozta a férfi.

Nem tett feljelentést
A férfi nem tett a rendőrségen feljelentést, ugyanis nem ismeri az elkövetők nevét. Szerencsére azonban a környéken talált egy jótevőt, aki rendszeresen segít neki. Pintérné Kati azt mondja, férjével már 15 éve támogatják Gábort.

Kiemelt kép: a nehéz sorsú Tamás. Fotó: Facebook. Forrás
Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés