Hirdetés


Az orchidea gyönyörű virág, és nem is különösebben nehéz azt ápolni. Azonban ha valaki nem ismeri a hátterét, csúnya hibákat követhet el, és a virág így otthonunk díszből akár annak szégyenévé is válhat.
Történt egyszer, hogy kaptam egy orchideát műanyag kaspóban, ami már pár hét után igencsak rosszul nézett ki, a gyökere elkezdett csúnyán rothadni. Utánanéztem az interneten, sok mindent elolvastam, és arra jutottam, hogy az lesz a megoldás, hogy az orchideát fa kaspóba kell átültetni.
A módszer szépen be is jött! Ezután gyönyörű virágok jelentek meg rajta, és a gyökere sem rothadt már. Hogy mi a magyarázat?Mivel a fa légáteresztő, nem áll meg benne a felesleges víz.

Hirdetés

Persze van még egy fontos kérdés: hogyan ültessük át az orchideát fa kaspóba? A fa kaspón vagy kis fa ládán kívül némi Tőzegmohára és faháncsra lesz szükségünk. A tőzegmohát helyezzük el a kaspó aljára, majd tegyünk egy kéregdarabot a moha fölé, illetve körbe.

Ezután jöhet a növény, és a fennmaradó helyet finom fakéreggel töltsük ki. Az utolsó lépésben pedig tömködjük körül a növényt a kéreg réteg fölött tőzegmohával. Egy szó, mint száz: a fa kaspó igen esztétikusan mutat, és a virág is sokkal szebben virul benne, mint a műanyagban. Nagyon érdemes kipróbálni!
Hasznos volt? Ne felejtsd el megosztani, hogy a barátaid is kipróbálhassák!

Hirdetés
Categories: Érdekes

Hirdetés