Hirdetés

Fotó: TV2 (motázs)

Komló képviselő-testülete több energiaspórolási intézkedésről döntött, de a közvilágításról még nem tudtak megegyezni – írja a bama.hu. Utóbbi kijárási tilalommal párosulna, de ha ez nem megy, akkor őrjáratokat kell szervezni.

Hirdetés
A lap szerint a portál számos intézkedést hozott, hogy spórolni tudjanak az energiával.

 • Az óvodában, nyitva tartási időben 20 fokot biztosítanak, egyéb időszakban 16 fokra állították a hőközőponti szabályzót.
 • Az önkormányzat intézményeiben több helyen az elavult izzókat LED égőkre cserélték.
 • A Színház jövő hétfőtől április 30-ig bezár, a Közösségek Háza azonban továbbra is üzemel, a szükséges energiatakarékossági intézkedésekkel.
 • Ugyanilyen feltételekkel a Városi Sportközpont is nyitva tart, biztosítja az iskolák úszás oktatását és az NB I-es kézilabda csapat működését.
 • A karácsonyi díszkivilágítás várhatóan elmarad.
 • Az önkormányzati hivatalban november elsejétől csak hétfőn és kedden lesz ügyfélfogadás, csütörtökön és pénteken pedig kötelező lesz a távmunka, amikor is az épületet csak 14 fokra fűtik fel.
 • A közvilágítás korlátozását is tervezi a város, döntés azonban egyelőre erről nem született. Polics József polgármester szerint az intézkedés jogszabályi háttere nem egyértelmű, és a technikai feltételek terén is vannak hiányosságok, ezekről folyamatosan zajlanak az egyeztetések – írja a lap.

  Hirdetés
  Az egyik verzió szerint Komlón 22 és hajnali 4 óra között szünetelne a közvilágítás, de Polics javaslata szerint ez kijárási tilalommal kellene, hogy párosuljon, amire a Covid idején is volt már példa, ezúttal azonban a közbiztonság érdekében.
  Ha erre nincs mód, akkor a rendőrség, a polgárőrség segítségét kéri a város, hozzájuk pedig csatlakozhatnának helybéliek, akik őrjáratos sétákat szervezve vigyáznák lakókörnyezetük biztonságát.

  Forrás: napi.hu
  Hirdetés
  Categories: Hírek

  Hirdetés