Hirdetés


Itt az igazság: nem hosszabbítható meg a lejárt védettségi igazolvány!
Március óta több millió magyar kapta meg a védettségi igazolványt, amelyet a védőoltás után vagy azután kaphat meg valaki, miután átesett a koronavíruson.
A védettségi igazolás érvényessége azonban sokakban kérdéseket vet fel, ám eddig úgy tudni, aki oltással rendelkezik, annak nincs érvényességi idő az igazolványán. Azonban azok, akik elkapták a járványt, 6 vagy 4 hónapra kapják meg kártyát.
A védettségi igazolvány pedig igencsak jól jön, Orbán Viktor péntek reggel osztotta meg, hogy jövő héttől azok mehetnek például koncertre vagy moziba, akik ellenállnak a vírussal szemben.

Hirdetés

Ezzel kapcsolatban felmerül a kérdés, miszerint akár tízezres nagyságrendben lehetnek azok, akik átestek a fertőzésen, és hamarosan lejár a kártyájuk érvényessége. A Telex utánajárt az ügynek és végül kiderült: a lejárt határidejű védettségi igazolvány nem hosszabbítható meg.
A lap utánajárása szerint azonban a hosszabbítás lehetséges, ha valaki, aki korábban igazolt fertőzött volt a védettségi igazolványa lejárta után részt vesz egy 11 ezer forintos ellenanyag-vizsgálaton, majd további 3000 forint megfizetésével kér egy új védettségi igazolványt.

Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés