Hirdetés


A legtöbbünknek a mustárról elsősorban a feldolgozott, pépesített, szósz jellegű formája jut eszünkbe, amelyet úgy fogyasztunk a húsokhoz, mint a majonézt vagy a ketchupot.
A mustár növény magja, a mustármag azonban nemcsak remek fűszer, de számos kedvező élettani hatással is rendelkezik, így érdemes a mustármagot minél több ételhez hozzáadni.
Miért is olyan egészséges a mustármag?
Először is igazi szupertáplálék: omega-3, és omega-6 szírsavakban, valamint fontos nyomelemekben és ásványi anyagokban (kalcium, kálium, magnézium, szelén és nátrium) igen gazdag. Ráadásul számos vitamin (A, B6, B12, C és D) is megtalálható benne.

Melyek a mustármag kedvező élettani hatásai?

1.) A mustármag olaj serkenti a haj és a szőr növekedését

2.) Egy kutatás szerint a mustármag óvja a gyomor-és bélrendszert, csökkenti az emésztőrendszeri rákos megbetegedések kialakulásának kockázatát.

3.) Segít a vérnyomás rendben tartásában.

4.) Kén tartalmának hála a szervezetbe bejutó káros baktériumok, gombák számára kedvezőtlen közeget teremt. Megfázás esetére a régi öregek arzenáljában szerepelt a mustármagos forró fürdő.

5.) Enyhítheti a migrénes fejfájást, a reuma tüneteit, valamint az étvágytalanságot.

6.) Serkenti az emésztést és a vérkeringést. Niancint tartalmaz, amely védi az artériákat, csökkenti a koleszterinszintet.

Hasznos volt? Ne felejtsd el megosztani, hogy a barátaid, ismerőseid is tudjanak róla!
Fentiek információs célt szolgálnak, nem minősülnek orvosi javaslatnak! Betegség esetén fordulj orvoshoz! Jó egészséget kívánunk!

Hirdetés
Categories: Egészség

Hirdetés