Hirdetés

A kezeletlen magas vérnyomás nemcsak az életminőségünkre, hanem az egészségünkre is nagyon veszélyes! Azonban rendkívül jól megelőzhető, csak tudatosság szükséges hozzá..
Amennyiben úgy tűnik, hogy értékeink nem megfelelőek, érdemes változtatnunk az életmódunkon, kiiktatni az életünkből a káros szenvedélyeket, kezelni a stresszt, és többet mozogni!
Az étkezési szokásainkra szintén érdemes odafigyelnünk.
A magas vérnyomás számos betegséget okoz, így befolyásolja a vesék, a keringési rendszer, valamint a szívünk működését. Sajnos ma már népbetegségnek számít.
De mi számít normális értéknek? Az American Heart Association szerint 20 éves kor felett normális vérnyomási értéknek számít 120/80 Hgmm, és kétévente ajánlott ellenőriztetni.

Hirdetés


Egyébként azt tudnunk kell, hogy a vérnyomás folyamatosan változik, annak függvényében, hogy milyen a fizikai aktivitásunk, mennyire vagyunk kimerültek, illetve milyen stressz ér minket.
Amennyiben 180, vagy annál magasabb a szisztolés érték, akkor érdemes pár perc múlva újra mérni, és ha nem változik jelentősen kedvező irányban, orvoshoz kell fordulni! Abban az esetben is érdemes szakembert felkeresnünk, ha vérnyomásunk érdemben felfelé eltér a normális értékektől, és ez az állapot hosszabb időn keresztül fennáll.
Hasznos volt? Ne felejtsd el megosztani, hogy a barátaid is tudjanak róla!
Fentiek információs célt szolgálnak, nem minősülnek orvosi javaslatnak! Diagnózist kizárólag orvos állíthat fel! Betegség esetén fordulj orvoshoz, az orvosi kezelést semmilyen más eljárás nem helyettesítheti! Jó egészséget kívánunk!

Hirdetés
Categories: Egészség

Hirdetés