Hirdetés


A Halál sajnos az élet velejárója, egyikünk sem kerülheti azt el. De akarjuk-e tudni, hogy mikor fogunk meghalni? Erre általában nemleges a válasz, azonban amennyiben szeretteink, hozzátartozóink halálának órája közeleg, mégis jobb volna előre sejteni.. Hogy miért? Hogy minél több időt tölthessünk el velük, és a lehető legszebb emlékekkel hagyhassák itt a földi világot.
Melyek azok a vészjósló jelek, amelyek megmutatják, hogy valakinek sajnos már az élete a végéhez közelít?

Hirdetés

1.) Feltűnően megnő az alvásigény a halál előtti időszakban: különösen az idős és beteg emberek esetében igaz ez. Oka a lelassult anyagcsere folyamatokban keresendő. Ebből már tudni lehet, hogy érdemes minél több időt tölteni az illetővel, fogni a kezét, és beszélgetni vele.

2.) Megváltozik a beteg légzése: a légzés ritmusa megváltozik, és rendszertelenné válik. Azt időnként sóhajtozások tarkítják.

3.) Tudatzavar jelentkezik: a halál közeledtével az emberi elme zavarttá válik, nem tudjuk, hol vagyunk, kik vannak körülöttünk, de sokszor még azt sem, mi hány évesek vagyunk. Ez is az anyagcsere megváltozásának számlájára írható, ilyenkor érdemes a beteget vidámabb témákkal jobb kedvre deríteni.

4.) A test hűlni kezd a halál küszöbén, különösen a végtagok. Amennyiben azok jéghideggé válnak bármilyen korábbi előzmény nélkül, és megváltozik a bőr színe, az a keringés gyors romlásának tudható be.

5.) Szorongás lesz úrrá azokon az embereken, akik érzik a halál előszelét. Lepörög előttük az életük, hogy mik azok a dolgok, amelyeket még szerettek volna elérni, vagy amit félbe kellett hagyniuk. Nyugtassuk meg a szerettünket, hogy értékes életet élt, sokan szeretik, adjuk meg neki az elégedettség érzését! A szeretet éreztetése ezen a ponton nagyon sokat számít!

Neked mi a véleményed?
Fentiek információs célt szolgálnak, nem minősülnek orvosi diagnózisnak!

Hirdetés
Categories: Érdekes

Hirdetés