Hirdetés


A hétvégén tárcsázta egy férfi a segélyhívót, és arról tett bejelentést, hogy egy biciklist látott, aki vélhetően rosszul érzete magát és ráeshetett egy szalmabálára. A Mentésirányítás riasztotta a legközelebbi mentőegységet, akik perceken belül helyszínre is értek, ahol mindössze egy mókásnak szánt dekorációt találtak.

Hirdetés

Biciklist látott a szalmabálán
Szombaton tárcsázta egy férfi a segélyhívót, mert autójával elhaladva egy biciklist látott, aki vélhetően rosszul érzete magát és ráeshetett egy szalmabálára. A bejelentő elmondása szerint, nem tudott félreállni és pontosabban tájékozódni a beteg állapotáról, mert nagyon sietett.

Hirdetés

Csak dekorációt találtak
A Mentésirányítás riasztotta a legközelebbi mentőegységet, akik perceken belül helyszínre is értek, ahol egy tavasz alkalmából kihelyezett, mókásnak szánt dekorációt találtak. „Bajtársainkat ezt követően már egy valódi bajbajutotthoz riasztották tovább” – fejeződött be az Országos Mentőszolgálat posztja.

Megtalálták az idős bácsit
Az egyenruhások a füsttel telítődött lépcsőházon keresztül jutottak fel az égő lakáshoz, amely bejárati ajtaját résnyire nyitva találták. Az ajtó mellett az ott élő idős férfira lettek figyelmesek, aki magatehetetlen állapotban feküdt a földön. A rendőrök a 70 éves férfit a társasház udvarára vitték, ahol átadták a mentőszolgálat munkatársainak, akik füstmérgezés miatt kórházba vitték.

Bravúros életmentés a mocsárból
A Kékvillogó is megírta a Kaposvárhoz közeli Karádi-tó nádasába csúszott egy 25 év körüli férfi. A mocsaras területen beragadt az iszapba, súlyos fagyási sérüléseket szenvedett, a légimentők bravúros akcióval emelték ki az ingoványból.

Hirdetés

Jéghideg sár
Mint megírták a bajba jutott ember a jéghideg iszapban ragadt és nem bírt továbbmenni, azonban szerencsére még éppen elérte farzsebében telefonját, így tudott segítséget hívni. Tárcsázta a 112-es számot, ahol a rutinos mentésirányító azonnal több egységet, köztük mentőhelikoptert is riasztott, azonban a beteg nem tudta pontosan meghatározni a helyzetét.

Keresés az ingoványban
Mivel nem tudták, hogy pontosan hová is kell menni, a tűzoltók, a rendőrség, a polgárőrség és mezőőrök segítségével igyekeztek megtalálni a rémült férfit a település külterületén lévő ingoványban.

Nem tették le teljesen a gépet

Hirdetés

A magasból a légimentők még időben észrevették a kihűlt férfit és egész közel ereszkedtek hozzá, hogy ki tudják emelni. A pilóta nem tette le teljesen a gépet, a sérült a mentőorvos segítségével tudott bemászni a helikopterbe, partra szállították és megkezdték az ellátását.

Fagyási sérülések
A bajba jutott férfi ugyan megúszta a mocsaras kalandot, azonban súlyos fagyási sérülésekkel, került kórházba. Nagy szerencséje volt, ha a mobilja nincs kéznél, biztosan nem éli túl a fagyos mocsarat.

Kiemelt kép: Illusztráció. Fotó: OMSZ
Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés